Mudanya Belediye Meclisi’nden Barış Mesajı

Mudanya Belediye Meclisi’nden Barış Mesajı

Mudanya Belediye Meclisi toplandı.
Tirilye Kültür Merkezi’nde yapılan meclis toplantısına Romanya’nın Mecidiye Belediye Başkanı MairanIordache de katıldı. Toplantıya son dönemlerde Türkiye’nin dört bir yanındaki ‘’Kobani’’ protestoları damgasını vurdu. Toplantıda söz alan meclis üyeleri barış mesajları verdi.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçede 11 Ekim’de sona erecek Mütareke kutlamalarına dikkat çekerek, “Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya dünyaya örnek olacak.’Dünyanın neresinde olursa olsun bırakın savaşı kavgayı bile lanetliyoruz” dedi.
Meclis toplantısında MHP grubu adına söz alan Yaşar Ardıç ise partisinin kanlı protestoların dışında kalacağını ve hiçbir ülkücünün sokağa inmeyeceğini belirtti.
AK Parti grubu adına konuşan Kadir Kahraman da, yaşanan olayları terör grubuna destek veren siyasetin bir oyunu olduğunu belirterek, ‘’Ülkemizi karıştırmaya çalışanlara ve birkaç çapulcunun huzurumuzu bozmasına fırsat vermeyeceğiz’’ dedi.
Konuşmaların ardından meclis gündemindeki konular ele alındı. MHP grubu, Tirilye’deki su ve çöp meselesiyle ilgili önerge verdi. Türkyılmaz, su konusunun BUSKİ’nin tasarrufunda olduğunu, ancak bu kurumdan yeterince destek alamadıklarını, büyükşehirden ise çöp arabası konusunda destek beklediklerini söyledi. Başkan Türkyılmaz, Altıntaş’tan Karacabey boğazına kadar olan sahil bandında çok önemli projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını, bunu da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışarak başarmak istediklerine vurgu yaptı.