Mudanya'da sokak basketbolu heyecanı

Mudanya'da sokak basketbolu heyecanı

Mudanya Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı gereği kültür ve sanatı, eğitimi ve sporu her yaştan Mudanyalı için ulaşılabilir kılmaya devam ediyor. Bir yıllık eğitim- öğretim dönemini tamamlayan Mudanyalı öğrencilere ilk karne hediyesi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan geldi. Mudanyalı öğrenciler, tüm bir yılın stresini, Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen Sokak Basketbolu Barış ve Kardeşlik Turnuvası’nda attı. Yeni Mahalle Basketbol Sahası’nda gerçekleştirilen turnuva, çekişmeli maçlara sahne oldu.

6 kategoride düzenlenen turnuvaya, 28 takım, 112 sporcu katıldı. Öğrenciler, takımının adını finale yazdırabilmek ve şampiyonluk ipini göğüsleyebilmek için ter dökerken, Minik Erkekler Kategorisi 1. Grup’ta Organize İşler, Minik Erkekler Kategorisi 2. Grup’ta Şarlet Anadoluspor, Yıldız Erkekler’de Fırtına, Genç Erkekler’de Woodcutters, Genç Kızlar’da Porselen, 18 Yaş Üstü Büyükler kategorisinde ise Aslanlar takımı birinci oldu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, turnuvanın finalinde, öğrencilere madalyalarını verdi. Turnuvaya, Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcıları Servet Usta ve Hakan Karademir de katıldı. Turnuvaya katılan sporcuları tebrik eden Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’da yaşayan herkesin kültür, sanat, sporla yaşamasını sağlayacak etkinliklerde birlikte olmayı sürdürüyoruz. Spor tesislerimiz her geçen gün artıyor, yakında bir basketbol sahasını da ilçemize kazandıracağız. Daha çok basket ve futbol sahaları yaparak, gençlerimizin sporla buluşmasını sağlayacağız” dedi.