Mudanya sahilindeki kıyı çizgisine uygun olmayan kafe ve beachler yıkıldı

Mudanya sahilindeki kıyı çizgisine uygun olmayan kafe ve beachler yıkıldı

Birçoğu 10-15 senelik olan plaj ve kafelerin işletmecileri yıkımın kanunsuz yapıldığını öne sürerek, mekanlarının yıkılmasına tepki gösterdiler.
Mudanya Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Bursa’dan gelen çevik kuvvet ekipleri ile Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ve zabıtanın gözetiminde plajlara ait saksı ağaçları, şezlong, şemsiye, büfe ve malzemeleri yerlerinden söküldü. Kafe ve büfe olarak kullanılan kapalı alanların da yıkımına başlandı.
Mudanya Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları Metin Şen ve Hakan Karademir, yıkımlar konusunda kanunsuz bir eylem olmadığını ifade ederek, kıyı kenar çizgisi kanunu gereğince sahillerde herhangi bir yapılaşmanın olmaması gerektiğini, burada bulunan işletmelerin bu kanuna aykırı olarak sahillerde konuşlandıklarını söylediler.
Mekan sahipleri ise kendilerine ait yerlerde kanuna aykırı bir durumun bulunmadığına dikkat çekerek, insanların evlerinden termosla çay getirip banklarda içmeye mahkum edildiğini belirttiler. Kafe İşletmecisi Ertan Abdülazizoğlu, "İşletmeme kaçak inşaatla ilgili işlem yapılmıştır. Oysa burası inşaat değil, sökülüp takılabilir malzemeden yapılmıştır. Kaçak inşaat suçlamasıyla işlem yaptılar. Aldığımız raporda burası inşaat ruhsatı alınmayacak yapı olduğu açıklanıyor. Belediye Başkanımız kırmıyor, işletmemizi kendi elimizle söküyoruz“ diye konuştu.
Çevredeki vatandaşlar ise bu yıkımların kendilerini olumsuz etkileyeceklerini ifade ederek, "Güvenli ve gönlümüzce denize girdiğimiz, eğlendiğimiz bir tek bu mekanlar vardı. Şimdi yıkıldığına göre buralara kimler sahip çıkacak merak ediyoruz. Aklımızın almadığı bir durum da neden bazı işletmeler bu yıkıma tabi tutulurken diğerlerine yıllardır kimse dokunmuyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler.