Mudanya’da Ramazan ayı etkinliklerine coşkulu final

Mudanya’da Ramazan ayı etkinliklerine coşkulu final

Mudanya'da her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı birlik, beraberlik ve coşkuya sahne oldu. Mudanya Belediyesi, ilçe genelinde düzenlediği çeşitli etkinliklerle Ramazan ayının ruhunu yaşatırken, bir ay boyunca her mahallede kurulan iftar sofralarında Mudanyalıları buluşturdu. Etkinliklerin son gününde Mudanya Belediyesi önünde kurulan iftar sofrasında, yüzlerce Mudanyalı iftarını son kez birlikte yaptı. Oruçların açılmasının ardından Mütareke Meydanı’nda düzenlenen iftar eğlencesi ise, genç yaşlı yüzlerce Mudanyalıyı bir araya getirdi. Karagöz- Hacivat gösterisi, Orta Oyunu ve illüzyon gösterilerinin ardından sergilenen piksel poi ve ateş şov, görsel bir şölen yaşattı.

“HALKIN SOFRASINDA HELAL LOKMAMIZI PAYLAŞTIK”

Ramazan ayının Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’ya yakışır bir şekilde tamamlandığını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bir ay boyunca Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu mahallelerimizde hemşerilerimle birlikte yaşadık, halkın sofrasında birlikte olduk. Aynı iftar sofrasında helal lokmamızı paylaştık, oruçlarımızın açılmasının ardından düzenlediğimiz etkinliklerde, birlikte eğlendik. Son iftarımızda Mudanyalı hemşerilerimizle birlikteydik. Aramızda Kestel’den, Yıldırım’dan, İnegöl’den otobüsle gelenler yoktu. Ödemiş’ten gelen de yoktu. Sadece Mudanyalılar vardı, sizler vardınız. Haramilerin, hırsızların bir daha Mudanya’da söz sahibi olması mümkün olmayacaktır çünkü Cumhuriyet çocukları burada. Güzel günler bizi bekliyor. Özellikle 24 Haziran sonrasında Mudanya’dan doğan güneşimizin ülkemizin her karışında, barış ve kardeşlik adına, cumhuriyetimizin değerleri adına, hak ve hukuk adına doğmasını ve ilelebet ülkemin tüm sınırları içerisinde insanlarımıza huzur getirmesini diliyorum. Ramazan ayını, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’ya yakışır şekilde tamamlarken tüm Mudanyalı hemşerilerimim bayramını da bu vesileyle kutluyorum” dedi.

“MUDANYA’DA YAŞAMAK AYRICALIK OLACAK”

Mudanya’yı aydınlık bir geleceğe taşımak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Başkan Türkyılmaz, “Söz verdiğimiz bütün projelerimizi hayata geçiriyoruz. Söz verdiğimiz projelerden birisi olan Mütareke Meydanı’nı 45 günde tamamladık. Diğer etaplar da başlıyor. Verdiğimiz 100 proje sözünü tamamladığımızda Mudanya’da yaşamak ayrıcalık olacak. Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’nin temelini 11 Aralık’ta atmıştık. Tam bir yıl sonra 11 Aralık 2018’de açılışı yapılacak. Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulunu yine Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanımız Muharrem İnce’nin katılımıyla hep birlikte açacağız” diye konuştu.