Mudanya'da toplu sözleşme zaferi!

Mudanya'da toplu sözleşme zaferi!
Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeki imza töreninde konuşan Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, “Belediye çalışanı her zaman için işini yapar. Biz burada işimizi yaptığımız müddetçe üzerimize düşen görevi yerine getirmiş oluyoruz” dedi.
Önümüzdeki yıl yapacakları sözleşme ile şartların daha da iyileşeceğini belirten Atak, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “Mudanya’da alın terinin karşılığını almak isteyen insanların mücadelesi olacak. Bizler haklarınızın en üst seviyede verilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Böylece çalışanlarımızın refah seviyesini de yükselteceğiz. Bu size Hayri Türkyılmaz sözüdür. Çok çalışmamız gerekiyor. Bana sahip çıkın, destek olun. Belediyemizin gelirlerini artırmamız gerekiyor. Böylece iş bekleyen kardeşlerimize de iş imkânı sağlayabiliriz. Bu yaptığımız ilk sözleşme sizlere helal olsun” dedi.

Bir yıl geçerli olacak sözleşemeye göre 150 TL’lik 1 Mayıs yardımı eklenirken, giyim yardımı 800 TL’den 900 TL’ye, yakacak yardımı 1,250 TL’den 1,400 TL’ye yükseldi. Ramazan bayramı harçlığı 700 TL.’den 750 TL.’ye, kurban bayramı harçlığı 1000 TL.’den 1050 TL.’ye çıkarıldı.