Mudanya’ya yabancı ilgisi!

Mudanya’ya yabancı ilgisi!

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle fark yaratan Mudanya, özellikle son yıllarda birbiri ardına yükselen inşaat projeleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Konut sektöründe hareketliliğin yaşanması, şifa kaynağı temiz havası, ulaşım rahatlığı gibi özelliklerinden dolayı ilçeye son yıllarda yabancıların ilgisi de artmaya başladı.

Eşsiz doğası ve bilimsel verilerle kanıtlanmış temiz havasının yanı sıra, sahip olduğu avantajlı coğrafi konumundan dolayı stratejik öneme sahip bir kent olan Mudanya, adeta yeni bir çekim merkezi haline dönüştü. Yapılan hava ölçümlerine göre hem Türkiye hem de Avrupa Birliği standartlarının altında çıkan kirlilik oranıyla, Mudanya’nın havasının oldukça temiz olduğu da kanıtlandı.

Denizle bütünleşen doğa

Denizle bütünleşen doğası, Bursa’ya ve İstanbul’a yakınlığı, ulaşım rahatlığı ile son dönemde adından sıkça söz ettiren ilçe, geçmişte daha çok yaz aylarında tercih edilirken, günümüzde özellikle temiz havası ve gelişimi ile adeta kabuğunu kırmış durumda.

Tarihe tanıklık eden köşkleri ve mimarisiyle ünlü evleri ile Mudanya, her yönüyle yaşanılabilir bir yer olma özelliğini koruyor. Yurtiçi ve yurtdışından her kesimin ilgi odağı haline gelen Mudanya, bu nedenle son yıllarda konut projeleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor.

İnşaat sektöründe de hareketlilik yaşanıyor

Mudanya’da yaşamak için birçok nedenin bulunduğunu belirten Tetra Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ferik, ilçede özellikle son yıllarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak, yoğun bir şekilde inşaat sektöründe hareketlilik yaşandığını söyledi.

Konut sektöründe birbirinden güzel ve başarılı projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Ferik, “İnsanların beklentileri şekil değiştirdi. Beklentileri karşılayan, kaliteli ve çevreci projelerin hayata geçmesi ile Mudanya’daki konut talebi de artıyor. Geçmiş yıllarda ilçe, genellikle yaz aylarında ve havaların sıcak olduğu hafta sonları ilgi görüyordu. Ancak yaşanan gelişimle birlikte, Mudanya artık 4 mevsim yaşanabilir bir hale geldi” dedi.

Temiz havası astım hastalarına iyi geliyor

Mudanya’nın dünyada hava kalitesi bakımından en iyi yerlerden biri olduğunun altını çizen Ferik, temiz havanın bilimsel olarak da kanıtlandığına dikkat çekti. Ferik, araştırmalara göre akciğer kanseri, KOAH ve astım hastalıklarının en büyük nedenlerinden birinin de hava kirliliği olduğunu belirterek, “Özellikle bu hastalıkları olanlar, ilçede rahat bir nefes alıyor. Çünkü rüzgâra açık bir bölgede yer alan Mudanya’nın havası oldukça temiz. Şehirlerde artan sanayileşmeye bağlı olarak hava kirlilik oranı da çok fazla. Bu nedenle Mudanya da bilimsel olarak kanıtlanmış temiz havası ile cazibe merkezi haline geldi” diye konuştu.

İlçeye sadece yurt içinden değil yurtdışından da insanların yoğun ilgisi olduğunu dile getiren Ferik, turistlerin daha çok yaz aylarında akın akın Mudanya’ya geldiklerini kaydetti.

İKON16’ya yoğun ilgi

Tetra Mimarlık ve Maya Konut olarak, Mudanya’da inşa ettikleri İKON16 projesi çalışmalarının da hızlı bir şekilde ilerlediğini dile getiren Mustafa Ferik, proje kapsamında 71 metrekareden 278 metrekareye kadar, çeşitli büyüklükte 21 blok ve 126 konut olacağını kaydetti. Ferik, konutların yoğun ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi.