Müezzinoğlu, Edirne’de Açılış Ve Temel Atma Törenlerine Katıldı

Müezzinoğlu, Edirne’de Açılış Ve Temel Atma Törenlerine Katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’nin Meriç ve Havsa ilçelerinde devlet hastanesi açılış ve hükümet konağı temel atma törenlerine katıldı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi hastane ve hükümet konağı açılış ve temel atma törenlerinde bulunmak üzere bugün Edirne’ye geldi. Bakan Müezzinoğlu, Edirne’nin Keşan ilçesindeki programının ardından Enez’e giderek halk ve partililerle bayramlaştı. Enez ziyaretinin ardından İpsala’daki Devlet Hastanesi temel atma törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, Meriç ilçesine giderek burada 5 Yataklı Devlet Hastanesi açılış törenine katıldı. Açılışın ardından beraberindeki heyetle birlikte hastanede incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, hastanede görev yapacak olan sağlık personeline görevlerinde başarılar diledi. Yoğun programının arasında hastane personeline tansiyonunu da kontrol ettiren Bakan Müezzinoğlu, hastane açılışının ardından Meriç Kaymakamlığı Hükümet Konağı’nın temel atma törenine katılarak ilk çimentoyu çocuklarla birlikte attı.
Müezzinoğlu, Edirne’deki programın son bölümünde ise Havsa ilçesine gelerek 10 Yataklı Devlet Hastanesi’nin açılış kurdelesini kesti. Açılış törenine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başta olmak üzere AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, Edirne Sağlık İl Müdürü Vekili Muhsin Kişioğlu, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve çok sayıda partili ve basın mensubu katıldı.
"GELECEK 10 YIL İÇERİSİNDE YATAKLARI SIFIRDAN YENİLENMEYEN HASTANEMİZ KALMAYACAK"
Bakan Müezzinoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin gelecek 10 yıl içerisinde bütün hastanelerini sıfırdan yenileyen dünyadaki tek ülke konumuna geleceğini söyledi. Müezzinoğlu, bu yıl içerisinde ihalesi yapılacak olan toplamda 12 bin yatak kapasiteli devlet hastanelerinin 2017 yılı sonunda tamamının hizmete açılacağını belirterek, "2017 yılında 24 bin yataklı şehir hastanelerimizin ihalelerini yapacağız ve 2018’de de onlar hizmete girecek. 2018 yılına geldiğimizde ise Türkiye bütün yataklarını, gelecek 10 yıl içerisinde ise bütün hastanelerini sıfırdan yenilemiş dünyanın tek ülkesi olacak. 130 bin yatak kapasitesini sıfırdan yapmış dünyada başka hiçbir ülke olamayacak. Bu ülke ile ne kadar onur ve gurur duysak azdır" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulanmaya başlayan ve yaklaşık beş milyon ilköğretim öğrencisine dağıtılan diş fırçası ve diş macunu paketlerinin dağıtımına devam edileceği ve toplamda 8 milyon çocuğa dağıtılmasının planlandığı öğrenildi.