Müfredat güncellemeleri kamuoyuyla paylaşıldı

Müfredat güncellemeleri kamuoyuyla paylaşıldı

Talim ve  Terbiye Kurulu tarafından onaylanarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından  itibaren 1, 5 ve 9. sınıflarda kademeli olarak uygulamaya konulan ilkokul,  ortaokul, imam hatip ortaokulu, Anadolu liseleri, fen liseleri, güzel sanatlar ve  spor liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile Anadolu imam hatip liseleri  olmak üzere bütün sınıf seviyelerindeki 51 ders ile 176 sınıfın güncellenen  öğretim programlarına ilişkin izleme değerlendirme çalışmaları yapıldı.

Bu kapsamda, ilgili paydaşlar, kamu ve özel sektör temsilcileri,  öğretmen ve öğrenciler, dernek, meslek birlikleri, federasyonlar ve Bakanlığın  ders kitabı yazarları ile odak grup çalışmaları gerçekleştirildi. Öte yandan,  2017-2018 eğitim öğretim yılında 1. 5. ve 9. sınıflarda uygulanan yeni müfredata  ilişkin değerlendirmeler yerinde izlendi.

MÜFREDAT ONAYLANDI

Ayrıca Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından toplanan bazı  programlarla ilgili düzeltme önerileri, Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün  elektronik modülü üzerinden alınan 80 bin dolayındaki görüş ile yazılı veya  elektronik posta ile TTKB'ye ulaştırılan görüş ve öneriler, şeffaflık,  bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak öğretim programlarına  yansıtıldı ve böylece güncellemeçalışmalarının düzenlemeleri tamamlandı.

Güncelleme çalışmalarında genel olarak öğretim programlarının  yapısının korunmasına çalışıldı, Bakanlığın önem ve öncelik verdiği konulara  odaklanıldı.

  Bu çerçevede genel olarak öğretim programlarının tashih ve redaksiyon  düzeyinde birtakım düzeltme ve düzenlemeler yapıldı.

Bununla birlikte bazı öğretim programlarında da öğrenci düzeyi ve konu  alanının özellikleri açısından sınırlı sayıda kazanım çıkarma, açıklama ekleme ya  da konular arasında takdim ve tehirler gerçekleştirildi. Örneğin fen bilimlerinde  daha önce 7. sınıf düzeyinde işlenen "ergenlik ve sağlığı" konusu 6. sınıf  düzeyine alındı.

Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanan güncellenmiş öğretim  programlarına, düzeltmelerle birlikte http://mufredat.meb.gov.tr internet sitesi  üzerinden erişilebilecek.