Müftü Çinar: “imam Hatip Nesli İdealist Bir Nesildir”

Müftü Çinar: “imam Hatip Nesli İdealist Bir Nesildir”

Erzurum Müftüsü Hasan Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen bir program çerçevesinde imam hatip lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Program İl Müftü yardımcısı Celal Büyük’ün kuran tilaveti ile başladı. Ardın İl Müftüsü Hasan Çınar, İmam Hatip Lisesi öğrencilerine bir konferans verdi. İmam hatip lisesinde öğrenim gören gençlerin din ve vatan konusunda idealist insanlar olduğunu bu sebeple üzerlerinde büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen Müftü Çınar, “Sizler hedefleri ve idealleri olan insanlarsınız. Bu din için aziz vatanımız için hatta bütün bir insanlığın mutluluğu için hayalleri olan ideal ve özlenen bir nesilsiniz. Sizin hülyalarınız değil bu vatan için hayalleriniz var zira hülyalar geçicidir.“ dedi.
İmam Hatip neslinin çevrelerinde devamlı örnek alınan bir nesil olduğunu da söyleyen müftü Çınar: “Sizler yaşamınızın her alanında davranışlarınıza dikkat etmek zorundasınız. Güzel ahlakınızla insanlara ve sizi takip eden kimselere örnek olmak zorundasınız.” dedi.