Muğla Patates’te Ödemiş’e Rakip

Muğla Patates’te Ödemiş’e Rakip

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından tütün üretimine alternatif üretimi yapılan ürünlerden Patateste rekor kırıldı. Seydikemer ilçesinde dikimi yapılan patates’ten 1’e 32 oranında ürün alınarak rekor kırıldı.
Çiftçilerin gelirini ve çeşit sayısını arttırmak için yapılan demonstrasyon çalışmaları kapsamında Muğla’nın Seydoikemer ilçesi Bekçiler mahallesinde yapılan patates deneme türlerinin hasadı düzenlenen tören ile yapıldı.
EĞİTİM VE TANITIMA DİKKAT ÇEKTİLER
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, tarımda eğitime dikkat çekerek, “Tarımda rekabet için kendimizi yenilememiz lazım. Tarımda eğitim için kaymakamlığımızın ve ilçe tarım müdürlüğümüzün her türlü iş birliği teklifine belediye olarak elimizden geldiğince hazırız” dedi. Muğla Milletvekili Ali Boğa da çocukluğunda kendilerinin de patates ürettiklerini ancak 1’e 4 oranın da ürün aldıklarını; şimdi ise 1’e 32 oranında ürün alındığını ifade etti. Bekçiler patatesini tanıtımına dikkat çeken Boğa, “Benzer tarla günleri çoğaltılabilir, üreticiler arasında ‘en iyi ürünü yetiştirme’ gibi yarışlar düzenlenebilir, patatesin faydalarının yanı sıra kullanıldığı yemekler bir kitapta anlatılabilir” dedi.
Törende üreticilere Kaymakam Muammer Köken, Milletvekilli Ali Boğa, Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve İl Tarım Müdürü Nazif Ekici tarafından plaket verildi.