Muğla’da Emeklilik Vaadi İle 250 Bin Liralık Dolandırıcılık

Muğla’da Emeklilik Vaadi İle 250 Bin Liralık Dolandırıcılık

Muğla’da vatandaşları emeklilik vaadi ile dolandırdığı ileri sürülen kişi, polis operasyonuyla yakalandı. Şüphelinin 13 vatandaşı 250 bin TL dolandırdığı ve her ay banka hesaplarına emekli maaşı adı altında 550 ile 650 TL arasında para yatırdığı ortaya çıktı.
İLK BELİRLEMELERE GÖRE 13 KİŞİ DOLANDIRILDI
Edinilen bilgiye göre olay, Menteşe ilçesinde yaşandı. A.P. isimli şüphelinin, AD firması adı altında 2013-2014 yıllarında bazı vatandaşları, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli edeceğine dair para alarak dolandırdığı yönünde şikayetler gelmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde çalışma başlatıldı. 16 Ekim 2014 tarihinde başlatılan çalışmalar kapsamında SGK, bankalar ve finans kuruluşları ile yapılan çalışmalar neticesinde emeklilik vaadinde bulunulan 13 kişiye ulaşıldı.
OLMAYAN EMEKLİ AYLIĞI BAĞLAMIŞ
Emniyetin ulaştığı kişilerin alınan ifadelerinde, AD firmasının sahibi A.P. isimli şahsın kendisini avukat olarak tanıtıp, ‘SGK’dan emekli edeceğim’ diye vatandaşların evraklarını aldığı, ancak SGK’ya müracaatta bulunmadığı ortaya çıktı. A.P.’nin bankalarda vatandaşlar adına hesap açarak, onları emekli etmiş gibi gösterip kendi hesabından 550-650 TL para yatırdığı tespit edildi. Ayrıca A.P.’nin, emekli etme vaadi karşılığında her vatandaştan 20 ile 30 bin lira arasında para alarak, nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Şüpheli A.P.’nin dolandırdığı tespit edilen 13 kişiden yaklaşık 250 bin TL para aldığı öğrenildi. Bu müştekilerin haricinde başka mağdur şahısların olup olmadığı ise araştırılıyor.
128 KİŞİ TESPİT EDİLDİ
Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 Ocak 2015 tarihinde yeterli delilerin toplanmasının ardından A.P.’nin tespit edilen adresine operasyon düzenleyerek, şahsı gözaltına alındı. Muğla Sulh Ceza Mahkemesi’nce verilen arama kararına istinaden şüphelinin iş yerinde yapılan arama neticesinde, suça konu olabilecek çok sayıda evrak ve doküman ele geçirildi. Belgelere mahkeme kararına istinaden el konulduğu, olayda 128 ayrı kişinin bulunduğu tespit edildiği bildirildi. Ayrıca şahsın dolandırıcılık olayında kullandığı değerlendirilen, çeşitli GSM operatörlerine ait toplam 58 adet kullanıma açık SİM karta da el konuldu. Şüpheli A.P., hakkında hazırlanan soruşturma dosyası ile birlikte Muğla Adliyesi’ne sevk edildi.