Muğla’da Yabancılardan Noel’de Kitap Bağışı

Muğla’da Yabancılardan Noel’de Kitap Bağışı

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancılar Derneği’nin okuma oranının yükselmesi adına başlattığı “11 Bin Kitap Dağıtım Kampanyası” başarıya ulaştı.
2014 yılının başlarında başlanarak yılın çeşitli günlerinde yapılan çeşitli etkinliklerde 13 bin kitap dağıtımı yapıldı. Kampanya sonuna gelindiğinde ise yeni bir kampanya ile okumaya destek için; Noel haftası kapsamında ve yeni yıla girerken ’’Sevdiklerinize armağanız kitap olsun’’ kampanyasını başlatan yabancılar bunu Köyceğiz Yunus Emre ilköğretim okulunun kütüphanesine 200 adet kitap bağışı yaparak başlattı.
Muğla Yabancılar Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu yaptığı açıklamada; “Neden Yunus Emre Okulundayız çünkü Farsça, Firdevsi’ye; İngilizce Şekspir’e nasıl borçluysa Anadolu Türkçesi de zenginliğini, yüzlerce yıl kendisine hayat veren Yunus Emre’ye, borçlu olduğundan isminin verildiği okulla başladık. Önümüzdeki günlerde Muğla’nın diğer okullarına da bağışlarımız olacaktır. Kitap dağıtım kampanyamızı yıl içerisinde 13 bin adet kitap dağıtarak başarılı bir şekilde bitirdik. Türkiye’nin her yerinden bize kitap gönderenlere buradan teşekkür etmek istiyorum’’ dedi