Muhabir canlı yayında yalan söylerken...

Muhabir canlı yayında yalan söylerken...

Suriye'nin başkenti Şam'da, 19 Mart'ta Esad'a yakın televizyon kanalı Al-Ikhbariyah'ın haber bültenine bağlanan muhabir Micheline Azar, kendisine yöneltilen soru üzerine bölgede herhangi bir bombardıman olmadığını ifade etti. Bombardımanlarla ilgili haberleri, rejim ordusunun avantaj kazandığı durumlarda bilinçli olarak yayılan dedikodular olarak nitelendiren Azar, "Medyanın bize bu tür yalanlar söylemesine alışkınız. Bud duruma aşinayız" ifadelerini kullandı.

YALAN SÖYLEDİĞİ BELLİ OLDU

 Al Jazeera'nin haberine göre tam bu sırada canlı yayında bir bombardıman sesi duyuldu. Bunun üzerine Azar, sözlerini "Yani... Az önce duyduğunuz gibi bombardımanlar oluyor. Fakat sadece birkaç tane" şeklinde düzeltmeye çalıştı. Görüntüde kameramanı ile birlikte bombardımanlara rağmen, koruma olmadan yayın yapabildiklerini söyleyen Azar, "Bombardıman seslerini duyuyoruz" dedikten kısa bir süre sonra bir bomba sesi daha duyuldu.

MUHALİFLERLE ESAD GÜÇLERİ ARASINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

 Anadolu Ajansı'nın haberine göre Şam'ın Cobar ve Kabun mahallerinde Esad güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar dört gündür sürüyor. Esad güçlerinin bu iki mahalleye yönelik bombardımanları sürerken muhalifler, yoğun çatışmaların ardından Kabun ile Doğu Guta arasındaki bölgeyi birleştirdi.