Muhammed Ali'nin oğlu gözaltına alındı

Muhammed Ali'nin oğlu gözaltına alındı

ABD'li efsanevi boksör Muhammed Ali'nin oğlu  Muhammed Ali Jr.'ın (44) Miami'deki Fort Lauderdale Havalimanı'nda gözaltına  alınıp 2 saat dini inancı hakkında sorgulandığı ortaya çıktı. 

Miami New Times gazetesinin haberine göre, ailenin avukatı Chris  Mancini, Muhammed Ali'nin oğlu Muhammed Ali Jr.'ın Jamaika'dan annesi ile  dönerken 7 Şubat'ta Miami Fort Lauderdale Havalimanı'nda gözaltına alındığını  açıkladı.

Habere göre gümrük memurunun sorularına cevap veren annesi Khalilah  Camacho-Ali, eşiyle çekilmiş bir fotoğrafı da gösterip gümrükten geçti. Ancak  aynı gümrük memuru, Amerikan vatandaşı olan ve hiçbir suç kaydı olmadığı  belirtilen ünlü boksörün oğluna iki kez "Müslüman mısın" diye soru sordu ve  ardından geçişine izin vermedi.

"ADINI NEREDEN ALDIN?" 

Gişede yaklaşık yarım saat bekleyen Muhammed Ali'nin oğluna birkaç kez  "Adını nereden aldın" ve "Müslüman mısın" gibi sorular soran gümrük memurunun  daha sonra Muhammed Ali Jr.'ı küçük bir odaya götürdüğü belirtildi.

Burada da başka bir memurun benzer sorularına muhatap olan Muhammed  Ali Jr.'ın dini inancı ile ilgili maruz kaldığı muameleyi değerlendiren ailenin  avukatı Mancini, yeni yönetimin 27 Ocak'ta aldığı 7 Müslüman ülkeye getirilen  vize yasağına da gönderme yaparak, "Bu bir hakarettir." dedi.

2 saati bulan sorgulama ve bekleme sürecinin ardından Muhammed Ali  Jr.'ın ülkeye giriş yapabildiğini belirten Mancini, "Biz bu ülkede insanları  dinlerine göre ayrımcılığa tabi tutmayız." yorumunu yaptı.

Konuyla ilgili Amerikan medyasının sorularına cevap veren gümrük  yetkilileri, yolcu mahremiyetini gerekçe göstererek konuyla ilgili açıklama  yapmaktan kaçındı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 27 Ocak'ta imzaladığı ve nüfusunun  çoğunluğu Müslüman 7 ülkeye 3 ay vize yasağı getiren kararnamenin yürütmesi  federal bir yargıç tarafından durdurulmuştu. Ancak son haftalarda birçok  havalimanında özellikle Müslüman bazı yolcuların uzun gümrük prosedürlerine  takıldıkları şikayetleri kamuoyunda sıkça dile getirilmeye başlamıştı.

ABD'li efsanevi boksör eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali,  3 Haziran 2016'da Arizona'da hayatını kaybetmişti.