Muhammed Ender Gümüş: Çiftçi Kurslarını Önemsiyoruz

Muhammed Ender Gümüş: Çiftçi Kurslarını Önemsiyoruz

Kütahya ?İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, çiftçi kurslarını önemsediklerini dile getirdi.
Arı Yetiştiriciliği kursunun sonra ermese sebebiyle düzenlenen sertifika töreninde konuşan Gümüş, "Kütahya İl Yayım Programı kapsamında açılan çiftçi kurslarını önemsiyoruz. Kurslarımızdan mezun olan kursiyerlerimizin üretici olarak yer almasını daha da önemsiyoruz. Kurslarımızın sonuç odaklı olması gerekir" dedi.
Kütahya ?İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ’Arı yetişticiliği kursu’ sona erdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, kursun son gününde gerçekleştirilen imtihanın ardından kursiyerlerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.
Kurt, kurum olarak en önemli hizmet ayaklarından birinin eğitim faaliyetleri olduğunu, kursların ise bu faaliyetlerin içerisinde sahip olduğu formasyonla etkili bir yayım aracı olduğunu vurguladı.
Kurt, "Kurslarımıza 80 saat formatında 2010 yılından itibaren devam ediyoruz. Bu süre zarfında yedi adet kurs açtık. Müdürlük olarak kursla ilgili bilgi, tecrübe ve dökümana sahibiz" diye konuştu.
Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Türker İnceli, Veteriner Hekim İbrahim Ethem Çırak, Ziraat Mühendisi Harun Aslantürk ile Tekniker Fatma Ateş’in eğitici olarak görev aldığı Arı Yetiştiriciliği kursu Halk Eğitimi Merkezi modüler programı çerçevesinde 80 saat olarak planlanıp 13 günde tamamlandı.
Kursiyerler kurs boyunca bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularında teorik ve pratik anlamda bilgi edindiler.
Kursiyerler ayrıca çerçeveye petek bağlayarak uygulama yapma imkanı buldular.
Kurs sonunda kursa devam eden 17 kursiyer yazılı, sözlü ve uygulama alanlarında yapılan sınavlarda başarılı olarak kurs bitirme belgelerini almaya hak kazandılar.?(EFE)