Muharrem İnce, Fakıbaba'ya sert çıktı: "Vicdansız, fıstığın adı Antep"

Muharrem İnce, Fakıbaba'ya sert çıktı: "Vicdansız, fıstığın adı Antep"

İşte İnce'nin konuşmasından önemli satır başları:

"TRT payını haram ediyorum"

Dertleri sözde benim moralimi bozacaklar. Geçin bunları yalnız olan birileri var, Türk medyası dünyada yalnızdır. Japonyadan televizyon kanalı bugün röportaj talep ediyor. Dünyanın dört bir yanından teklif var TRT'den yok. Ben ödediğim faturalardaki TRT payını haram ediyorum. Allah'ın izni milletin isteğiyle herkesin cumhurbaşkanı olacağım. 

"Dün Amerikalılardan bana haber geldi..."

24 Haziranda cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içinde yargıyı bağımsız hale getireceğiz. 3 ay sonra ABD'den FETÖ'yü isteyeceğiz. Gel bizde bağımsız bir yargı var artık iade et diyeceğiz dedim dün.  Dün Amerikalılardan bana haber geldi. Muharrem İnce sen böyle diyorsun ama henüz Türkiye Cumhuriyeti Fetullah Gülen'i usulüne uygun bir şekilde iadesini istemedi... Peki neden istemedi? İstemez konuşur diye korkar. Eski ortaklıklarını anlatır diye korkar. Ey aziz Türk milleti kandırılma, onu kandırıyor olabilirler, sen oynanan filme kanma.

"Londra'da 3 gün ne konuştunuz"

Sayın Erdoğan Londra'ya gitti. 4 saat uçakla gittin, 4 saatte de geldin etti sekiz. 5 saatte görüşme sürdü 13. 3 gün kaldı Londra'da. Sayın Erdoğan Anadolu'da ya da Trakya'da bu 16 yıl içinde 3 gün bir ilde kaldı mı? Ne konuştunuz İngiltere'de 3 gün? 

Aziz milletimin bu evladını dinlemesini istiyorum. F-35 uçakları var. 6 senedir ABD'den istiyoruz parasını veriyoruz uçağı vermiyor. Uçak alçalarak piste iner ya bunlar öyle inmiyor helikopter gibi iniyor... Parasını verdiğimiz halde Türkiye'ye neden vermiyorsunuz? Neden seçimden üç gün önce 21 Haziran'da vereceğinizi söylüyorsunuz. Sizin gözününü boyamak için. Ya uşak bir devlet olacağız ya da Atatürk'ün kurduğu gibi bağımsız bir devlet olacağız. 

1923'te cumhuriyet kurulduğunda İngiltere 5 yıl büyükelçi göndermedi. Mustafa Kemal Paşa savaşı kazandı ama devleti kuramaz diye 5 yıl büyükelçi göndermediler. 1939'da ikinci dünya savaşı başlamadan önce Atatürk bu savaşı hissetti dedi ki Türkiye'nin etrafına bir barış halkası kurayım. Türkiye, İran, Afganistan bir araya geldi ve Sadabat Paktı'nı kurdu. Doğuda bir barış halkası kurdu. Batıda kurması lazım Balkan Paktı'nı kurdu. Doğu ve batı barış içinde olsun ülkemi sağlama alayım dedi. Oysa şimdi Türkiye'ye bakın Türkiye tam 1 yıldır Amerikan büyükelçisi yoktur. Türkiye Amerika'nın gözünde bir katiple idare edilecek ülke midir? Daha ilginci Türkiye'nin Şam'da büyükelçisi yoktur. Bakın düşünebiliyor musunuz 4 milyon Suriyeli Türkiye'de ama Suriye'de büyükelçimiz yok. Nasıl çözeceğiz bu sorunları? 40 milyar dolarparamız gitmiş. Ev yapsak 2 milyon ev yapıyor. Allah'ın izniyle Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda Amerika ile ilişkiler büyükelçilik düzeyinde olacak. Suriye'de büyükelçimiz olacak. Bağımsız, onurlu, başı dik tıpkı Atatürk'ün dönemindeki gibi. 

"Filistin mitingi değil seçim mitingi"

Bugün sayın Erdoğan Filistin'le ilgili miting yapıyor. Filistin'de müslüman kardeşlerimiz katlediliyor, canımız ciğerimiz yanıyor. Sayın Erdoğan'a yardımcı olmak istiyorum söz. Milletimizinn önünde söz veriyorum. Diyoruz ki; İsrail mallarını boykot edecek misin? hayır... Peki İsrail ile yapılan anlaşmaları iptal edecek misin? Hayır. Mavi Marmara için aldığın 20 milyonu geri verecek misi? Hayır. Allah allah, büyükelçiyi geri çekecek misin? Hayır. Ne yapacaksın, miting yapacağım diyor. Miting Filistin için değildir, müslümanlar için değildir, miting seçim içindir. Aziz milletimin bunu iyi bilmesini istiyorum. 

"Tarım bakanının adı Fakıbaba milletin adı fakirbaba"

2008'den bu yana her emekli olanın maaşı düşüyor. 840 liraya emekli maaşı var. Türkiye'de en düşük emekli maaşı ile en yüksek arasındaki fark 9 kat oldu. Finlandiya'da bu 2 kat. 1990'lu yılların başında ücretliler işçiler memurlar milli gelirin yüzde 37'sini alıyordu bugün yüzde 17'sini alıyor. hiç üretemi artırmasam sadece gelir dağılımını adaletli yapsak herkesin maaşı 2 katına çıkar. Bayram geliyor yakında. Aklımıza ne gelir, baklava gelir. Fıstığın kilosu 220 lira olmuş. Tarım bakanı fıstık böyle olursa dışarıdan ithal ederim diyor. Ya be vicdansız fıstığın adı Antep Antep. Tarım bakanının adı Fakıbaba milletin adı fakirbaba. Bayramda kursağında baklava beklerken sırtında oklava yeme. Bunu değiştireceğiz. İki Trakya büyüklüğünde tarım alanı artık ekilmiyor. Buğdayın geçen yıldan bu yana fiyat artyışı yüzde 11, mazotun artışı yüzde 27. 

Anneler. AK Partili annelere sesleniyorum. Sizin partiniz mi daha değerli çocuğunuz mu daha değerli? 24 Haziran'da üniversite sınavı vardı? Size soruyorum seçimin mi tarihi önemli sınavın tarihi mi? be vicdansızlar bu ülkenin gençlerini düşünmeyip kendi koltuğunuzu düşünerek çocukların sınav tarihinden ne istiyorsunuz?