Muharrem İnce: "Size yeniden gülümsemeyi öğreteceğim"

Muharrem İnce: "Size yeniden gülümsemeyi öğreteceğim"

Muharrem İnce'nin Esenyurt'ta yaptığı konuşmasından satır başları:

"Memleketi batırıyorlar, kamyon duvara çarpmak üzere. Bu yorgun adamı değiştirmemiz lazım."

"Sizden bir isteğim var, Erdoğan bana çırak diyor ya, desin önemli değil, zaten o herkesle, dünyayla kavga ediyor. Benim derdim kavga değil, fabrika. Benim derdim AVM'lerde asgari ücrete ezdirilen çocuklar var ya onları adam gibi yaşatmak. Sayın Erdoğan madem ekonomiyi biliyorsun, madem ki ekranlarda aleyhime atıp tutuyorsun. Ben diyorum ki istediğin bir kanalda milletin karşısında 81 milyon karşısında, çık karşıma diyorum."

"Emin olun ki bir kriz kapıda. Bunu yeni taze bir kanla aşarız. Bir taze kan güven veren, güçlü bir taze kan ve sağlam bir kadro. Geleceğe umutla bakacağız. Size gülümsemeyeği öğreteceğim yeniden. Size huzur vaat ediyorum, barış vaat ediyorum."

"Size bir hayalimi daha söyleyeyim. Bir milletvekili arkadaşım, karton toplayan çocuk görmüş. Çocuğa hayalini sormuş, "En büyük hayalin ne" demiş, karton toplayan çocuk  "Abi büyük karton bulmak istiyorum, büyük kartonda çok para var" demiş. Çocuğu görüyor musunuz? Ben size bir şey söyleyeyim mi, ben sizin çocuklarınıza güzel hayaller kurduracağım."

"Aranızdan ayrılmadan önce, bu gece mübarek bir gece. Kadir Gece'nizi de şimdiden kutluyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum, kendimi size emanet ediyorum. Sağ olun, var olun, çok teşekkür ediyorum"

"Allah'ın izni milletin isteği ile bu iş tamam. 24 Haziran'da sandığa gideceğiz. Ben meydanlarda iş, ekmek, gelecek diyorum. Benim rakibim, zengin mi zengin. Varlıklı mı varlıklı. Hler şeyi var ama projesi yok. 16 yıldır Türkiye'yi yönetiyor 3 tane proje açıkladı. Stat yapacakmış, park yapacakmış, kıraathane yapacakmış. Bedava kek yiyeceksiniz. Ustayım diyordu meğer kek ustasıymış.

Bazen düşünüyorum, Erdoğan kapıdaki krizi görüyor ve bu krizle İnce uğraşsın diye bana mı teslim etmek istiyor ülkeyi diye. Ama merak etmeyin uzman ekonomi ekibim var. Merak etmeyin.

O manşetleri atıyor ben manşetlere karşı savaşıyorum. Onun yanında medya var benim yanımda milletim var. O artık eskisi gibi değil. Milletin evladı benim, halk çocuğu benim. 81 milyonu seviyorum. Burada diyor ki birisi Esenyurt'u kaybedersek Mekke'yi kaybederiz. Doğrusu şu Esenyurt'u kaybedersek cukkayı kaybederiz. Geç onları geç. İsrail ile gizli anlaşma yaptılar mı? İsrail'den tohum almaya devam ediyorlar mı? Meydanlara gelip elinde Kuran nutuk atıyorsunuz. Kimse bize Müslümünlık taslıyamaz. Bunlar ayıp şeyler.

Benim size vaadin bereket fışkıran topraklar, bacaları tüten fabrikalar. Bedava kek yemek isteyenler Erdoğan'a oy versin.

'BENİM DERDİM KAVGA DEĞİL, FABRİKA'

54 doğumlu ilkokula gittiğinde 75 kişilik sınıf varmış, Esenyurt'ta 66 kişilik sınıflar var. Türkiye'nin neresinde hangi okulunda ne varsa biliyoruz. Allah'ın izniyle bügün Esenyurt'tayım. Yarın Diyarbakır'dayım. Bugün Esenyurt'ta hangi sınıfın 66 kişi olduğunu varsa Erdoğan'ın babayiğit adamlarından biri gelsin baksın buraya. İstanbul'un parklarında uyuşturucu kullanılıyor. Bir öğretmen olarak size söz veriyorum hepsini temizleyeceğim.

Sıkı durun çin'den çöp ithal ettik. Kamyon duvara çarpmak üzere. Bu yorgun adamı değiştirmek lazım. Benim derdim fabrika fabrika. AVM'lerde asgari ücrete ezdirilen çocukları adam gibi yaşatmak benim derdim. "