MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE UYGULAMALI MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE UYGULAMALI MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kalifiye ve iş tecrübesi edinmiş mühendis yetiştirmek amacıyla “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi” veriyor. Mühendislik öğrenciler sanayide kendi alanında tecrübe kazanmış olarak mezun olacak.
Adıyaman Üniversitesi derslerde verdiği teorik eğitimi uygulamaya geçirmek ve Adıyaman Üniversitesi’nden mezun olan mühendislerin iş tecrübesi edinmesi, sahaya çıktıklarında öğrendiklerinin teorik olarak kalmaması amacıyla uygulamalı mühendislik eğitimine geçiş yapacak. Bu geçişin ardından öğrenciler mezun olmadan önce ilgilerine göre Adıyaman Üniversitesi tarafından akredite edilmiş bir kuruluşta 4. sınıfın ikinci döneminde 4-5 ay gibi süre uygulamalı eğitim görecek. Öğrenciler aldığı bu eğitimin ardından ders sırasında gördüğü teorik bilgiyi pratikte de görmüş olarak mezun olacak.
Konuyla ilgili bir değerlendirme de bulunan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala, “Öğrencilerimiz mezun olduklarında belirli bir iş tecrübesi ve iş çevresine sahip olarak iş hayatına başlama imkanına sahip olacaklardır. Yakın zamanda mühendis olacak öğrencilerimizi tanıma, seçme ve son dönem geçme notunu takdir ederek piyasa ihtiyaçları açısından yeterli olup olmadıklarını ölçme ve değerlendirme imkanına sahip olacağız. İşverenler öğrencileri piyasanın ve kendi istek ve ihtiyaçlarına göre yönlendirebilecekler. Öğrencilerin piyasada çalıştıkları son dönemde SGK primleri üniversitemiz tarafından karşılanacak. Bu uygulama işverenlere herhangi bir yük getirmeyecek. Bu yenilikçi yaklaşımla, mühendis olabilmek için gerekli olan tüm dersleri tamamlamış mühendislik formasyonu olan öğrencilere mezuniyet öncesi ciddi bir hazırlık imkanı sunmuş olacağız. Önümüzdeki günlerde Adıyaman’daki iş dünyasının temsilcileri ile görüşmeler yaparak uygulama hakkında bilgilendirme yapacağız ve desteklerini talep edeceğiz” dedi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, “Öğretim üyelerinin öğrencilerin iş yerlerinde takibi için sürekli sektör kuruluşlarına ziyaretlerde bulunacaklar böylece sektörün ihtiyaçlarını yerinde görerek hem iş dünyası ile kolay irtibat kurma imkânına sahip olacak hem de sanayi ile ortak proje yapmak için gerekli işbirliği ortamı sağlanmış olacak. Bu uygulamanın başka bir yararı da fakültelerde okutulmakta olan ders içeriklerinin günün ihtiyaçlarına göre sürekli güncellenmesi imkânının oluşması. Olması gerekenleri yapmak, gelişmek gerekiyor. Uygulamalı Eğitim Üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.