Muhtarların Elektrik İsyani

Muhtarların Elektrik İsyani

Adana’da son dönemde sıkça yaşanan ve bazen saatler süren elektrik kesintilerini protesto eden vatandaş ve muhtarlar, Toroslar EDAŞ önüne siyah çelenk bıraktı.
Aralarında Bey Mahallesi Muhtarı Şahin Özbingül, Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik, Gülpınar Mahallesi Tahir Yesin’in de bulunduğu mahalle muhtarları ve vatandaşlar, kentte sıkça yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek için Seyhan ilçesi Cevat Yurdakul Caddesi’ndeki Toroslar EDAŞ binası önüne “Adanamızı karanlığa boğdular” yazılı siyah çelenk bıraktı. Slogan atıp TEDAŞ Müdürü ile görüşmek isteyen gruba özel güvenlik görevlileri karşı çıktı.
"’BİZDEN BÖYLE BİR ŞEY İSTEMEYİN’ DEDİLER"
Bina önünde basın açıklaması yapan Tahir Yesin, 47 yıldır Adana’da yaşadığını belirterek bu kadar sık kesinti yaşanan zamanların olmadığını belirtti. TEDAŞ yetkililerine karanlıkta kalan bölgelerin sorunlarını çözmelerini talep ettiklerini aktaran Yesin, “Bizden böyle bir şey istemeyin” yanıtı aldığını öne sürdü. Günde neredeyse 10 kereden fazla elektrik kesintisi yaşadıklarını ifade eden Yesin, bu kesintilerin bazen saatler sürdüğünün altını çizdi.
"ŞİKAYET EDİLİYOR KİMSE SORUNLA İLGİLENMİYOR"
Kesintileri protesto eden bir vatandaş ise “14. katta oturuyorum, her gün işten çıktığımda yorgun bir şekilde geldiğim evimde elektrik kesintisiyle karşılaşıyorum ve 14 katı yürüyerek çıkmak zorunda kalıyorum. Elektrikler sık sık kesiliyor, zarar gören eşyalarımız oldu” diye tepki gösterdi. Sorunun çözülmesi için tüm yetkililere şikayetlerde bulunduklarını dile getiren vatandaşlar, kimsenin sorunla ilgilenmediğini kaydetti.
"ZARARIMIZIN KARŞILANMASINI TALEP EDECEĞİZ"
Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik ise son zamanlarda hızla gelişen Pınar Mahallesi’nde yaşayan çok sayıda vatandaşın elektrik kesintileri nedeniyle zor durumda olduğunu anlattı. Tüm vatandaşların kesintiden maddi manevi zarar ettiğini vurgulayan Çelik, enerji dağıtım firmasına dava açacaklarını ve tüm zararlarını talep edeceklerini kaydetti. Çelik, bakan ve milletvekillerini göreve çağırdı.
YETKİLİLER BASIN MENSUPLARINI İSTEMEDİ"
Bu sırada, eylemcilerin Toroslar EDAŞ önüne bıraktığı siyah çelengin yandığı görüldü. Vatandaşlar çelengi özel güvenlik görevlilerinin yaktığını iddia etti. Çelengi vatandaşların yaktığını ileri süren Toroslar EDAŞ yetkilileri, vatandaşlarla tartışmaya bir süre daha devam etti. Gruba, basının girmemesi şartıyla Toroslar EDAŞ Müdürü ile görüşmeleri için izin verildi ancak muhtarlar slogan atarak bu hareketi protesto etti. “Basın bizim sesimiz” diyen grup, bu şartı kabul etmeyerek bir süre slogan atıp olaysız bir şekilde dağıldı.