Mühürlenen Apartmanın Sakinlerine Kağıthane Belediyesi Sahip Çikti

Mühürlenen Apartmanın Sakinlerine Kağıthane Belediyesi Sahip Çikti

Kağıthane’de depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle mühürlenen apartmanda oturan vatandaşlara Kağıthane Belediyesi sahip çıktı. Belediye, yeni bir ev buluncaya kadar apartman sakinlerini bir otele yerleştirerek, barınma sorunlarını giderdi.
Kağıthane Sanayi Mahallesi’nde bulunan bir binanın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle mühürlenmesinin ardından Kağıthane Belediyesi apartman sahiplerine yardım elini uzattı. Vatandaşlar, yeni evlerine kavuşana kadar Kağıthane Belediyesi tarafından otellere yerleştirildi.
Apartman sakinlerini kaldığı otelde ziyaret eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, onlarla uzun süre sohbet edip, sorunlarını dinledi.
“KENDİLERİNE YARDIMCI OLACAĞIZ”
Apartman sakinlerinin mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Başkan Kılıç, “Binada kalan komşularımızın da barınma problemini temin etmek için kendilerine destek olduk. Komşularımız burada otelde kalıyorlar. Yeni ev arayışı içerisindeler. Bulmaları konusunda da kendilerine yardımcı olacağız. Maddi desteklerimiz olacak” dedi.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın kendilerine yardım edeceklerini belirten apartman sakini Sakine Kaburgacı, “Bakanlık bize yardımda bulunacak. Ancak emlakçı üzerinden ev bulabiliriz. Cebimize uygun ve artı emlak masraflarımız ortadan kalkıyor. Bize sahip çıktılar, teşekkür ederiz” diye konuştu.
Meral Yay ise, “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok duyarlı davrandı” dedi.