Mülkiyeliler Birliği’nin Kuruluşunun 155. Yılı Kutlandı

Mülkiyeliler Birliği’nin Kuruluşunun 155. Yılı Kutlandı

Mülkiyeliler Birliği’nin kuruluşunun 155. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Mülkiyeliler Birliği’nin kuruluşunun 155. yıl dönümü nedeniyle çelenk sunma töreni sonrasında açıklama yapan Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şube Başkanı Ali Rıza İncetan, "1859 Yılında Mekteb-i Mülkiye olarak kurulan bu gün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak faaliyetini sürdüren Mülkiye’nin kuruluşunun 155. yıldönümünü kutlamanın coşkusu içindeyiz" dedi.
İncetan, "Kuruluşundaki adı Mekteb-i Mülkiye olan okulumuz tarihsel süreci içerisinde Mektebi Mülkiyeyi Şahane , Siyasal Bilgiler Okulu ve bugünkü adıyla Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak 155 yıldan beri eğitim sistemimiz içinde seçkin yerini korumaktadır" diyerek şu şekilde konuştu:
"Mülkiye Mektebi olarak gerek Osmanlı İmparatorluğu döneminde ve gerekse Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana çağdaşlaşma ve demokratikleşme mücadelesinin öncülüğünü yapmış, müstesna kuşakların yetişmesine ocak olmuş bir kurumdur. Bu özellikleri ile ulusumuzun birliğini, ülkemizin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü, devletimizin güçlülüğünü her türlü yaklaşımın üzerinde tutmuştur.
Kuruluşundan beri gerek seçilmiş ve gerekse atanmış olarak kamu yönetiminde ve cumhuriyet döneminde gerek kamu gerekse ülkemizin diğer sektörlerinde görev alan dürüst, erdemli ve çalışkan mülkiyeli kadrolar bu ilkeleri ödünsüz uygulamaya yemin ederek ulusuna devletine sonsuz hizmet anlayışıyla çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın mücadelesini geçmişte ve bu günde karalılıkla vermektedir. Kuvayı Milliye hareketinin öncüleri gibi bu günde büyük önderimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık düzeyine erişme yolunda
Mücadelesini sürdürmeye kararlıdır."