Mülteci Çocuklardan Paten Şov

Mülteci Çocuklardan Paten Şov

Çılgın Proje Kent Park da mülteci çocuklar paten sov yaparken Kırşehirli çocuklar hayranlıkla izledi.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, mültecilerin her türlü sosyal aktivitenin içerisinde yer almasının kültür birlikteliğinde önemli bir adım olduğunu söyledi.
Yapımı aşamasında Kırşehir için hayal olarak görülen ve çılgın olarak adlandırılan kent park da mülteci gençler ve çocuklar yaptıkları paten sov ile Kırşehirlilerden alkış aldı.
Kent Parkın doğu girişinde tehlikeli olduğu kadar görsellik açısından da seyir zevki veren paten şovda gençler profesyonellere taş çıkartacak derecede yaptıkları hareketlerle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.
Her türlü sosyal aktivitenin çılgın proje içerisinde yer aldığını anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kırşehir için hayal olarak görülen bir projeyi gerçekleştirdik. Bizler için önemli olan evlerinden bile çıkmakta kararsızlık içerisinde kalan Kırşehirli aileleri ile birlikte sokaklara çıkartarak sosyalleşme adına bir alanda her şeyi bulabilmeleri idi” dedi.
KENT PARKDA TARİHİ DEĞERLERDE KORUNUYOR
Ahi Külliyesi yanında bulunan ve tarihi dokunun da korunması ile yapılan kent park da çocuklar için her türlü oyun alanının bulduğunu ifade eden Başkan Bahçeci, “Kültürel anlamda da Kırşehir’in kendi özelliklerini yansıttığı alanda tarihi dokunun da korunmasını sağladık. Bizler için görsellik kadar tarihinde hem turistler hem de mülteciler için korunması ve yaşanılarak anlatılması çok önemli Ahi Evran’ın hayatını ve yaşam felsefesini anlatacak görsellerinde bulunmasını sağladık. Çocuklar için ise oyun alanlarını yaş guruplarına göre ayırırken ebeveynin çocuğunun takibini yapabilmesi için alanlar oluşturduk” şeklinde konuştu.
AİLE YAŞAM MERKEZİ KURSLARI
Alan içersinde bulunan ve Kırşehir Belediyesine ait Aile Yaşam Merkezinde açılan ücretsiz kurslarla da çocukların gençlerin özelliklede hanımların gelişimine katkı sunulduğunu belirten Belediye Başkanı, “Kendimize ait olan Aile Yaşam Merkezinde yaptığımız protokoller gereği kurslar açarak her alanda hanımlarımızın çocuklarımızın kendilerini ifade etmelerini ve yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktayız. Bizim açtığımız kurslarımızın yanı sıra bizlere gelen talepler doğrultusunda da kurslar açarak Kırşehirlilerin hizmetine sunmaktayız” ifadelerini kullandı.