Münir Karaoğlu'ndan 10 Kasım mesajı

Münir Karaoğlu'ndan 10 Kasım mesajı
Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı şöyle:

"Toplumun her kesimini kucaklayan, adını dünya tarihine yazdıran büyük bir liderin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum.

Bizler 10 Kasım'da bu milletin bir değerini, sevdasını, yüreğini, ufuk bakışını kaybettik. Bizler 10 Kasımları bir matem bir yas günü olarak görmedik. Bizler 10 Kasımları, onun "Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar." sözünün ışığında fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamanki gibi bir ve beraber olmamız gereken bir gün olarak gördük. Büyük Atatürk bize, ülke için, vatan için, bayrak için ve kutsal saydığımız değerler için çalışmayı, gayret etmeyi, yılmamayı, ümit etmeyi, fedakarlığı öğretti. Ona olan sevgimizi ancak ve ancak ondan öğrendiklerimizi hayata geçirerek gösterebiliriz.

Şunu gururla söyleyebilirim ki Türkiye, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerlemesini kararlılıkla sürdürmektedir. Aziz Milletimiz, evrensel değerlerin yol göstericiliğinde, yarınların daha da güçlü Türkiye'sini birlik ve beraberlik içerisinde inşa etmektedir. O gün Atatürk bize "Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir." sözü ile hedefimizi çizmişti. Bugün Uluslararası alanda ağırlığı sürekli artan, bütün dünya tarafından sürekli ilgiyle izlenen, istikrar ve refah içerisinde ilerlemesini sürdüren Türkiye, model alınan bir ülke ve önemli bir bölgesel güç olarak dünya'ya damgasını vurmaya devam etmektedir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz başarılar, Atatürk'ün bize çizdiği hedefe kararlılıkla yürüdüğümüzün ispatıdır.

Bu duygularla;

Ebediyyete intikal edişinin 77. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum."