Murat Başoğlu davasında yeni bir gelişme daha!

 Murat Başoğlu davasında yeni bir gelişme daha!

Bodrum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Hayasızca hareketlerde bulunma'” suçundan yargılanarak beraat eden sunucu Murat Başoğlu ve yeğeni Burcu Başoğlu hakkındaki dava dosyası, Bodrum Cumhuriyet Savcısı Fatma Atasoy'un itirazıyla 13 Mart 2018'de temyiz için İzmir Bölge Adliye Mahkemelerine gönderilmişti.

Bu mahkemeler bünyesinde 'cinsel saldırı' ve 'taciz' gibi suçların temyiz incelemesini yapan 15. Ceza Dairesi dosyayı inceledi.

Mahkeme, dosyayla ilgili olarak davada 'tanık' olarak dinlenen Burcu Başoğlu'nun kocası Selçuk Kabadayı'ya tebligat yapılmadığını belirledi.

Daire, bu eksikliğin giderilmesi için dosyayı Bodrum'daki mahkemeye geri gönderdi. Bu eksik tamamlandıktan sonra dosya yeniden İzmir'e gönderildi.

İKİNCİ HATA

Dosyayı tekrar inceleyen Cinsel Suçlar Dairesi, dosyada bu kez başka bir eksiklik daha buldu.

Daire, Bodrum'daki yargılama sürecinde Başoğlu'nun kendisini yargılayan hakimi reddettiğini, başka bir hakimin yargılamayı yapmasını istediğini, ancak mahkemenin bu talep hakkında karar vermeden, dosyayı karara bağladığını belirledi.

Bunun usul yönünden bir hata olduğunu belirten İzmir'deki Bölge Adliye Mahkemesi'nin ilgili dairesi, dosyayı Bodrum'a geri gönderdi.

Başoğlu'nu yargılayıp beraat ettiren mahkeme, tekrar duruşma yapacak ve bu hatayı düzelttikten sonra dosyayı temyize tekrar gönderecek.

NİHAİ KARAR VERİLECEK

Murat Başoğlu, 'hayasızca hareketlerde bulunmak' suçundan Burcu Başoğlu ile birlikte yargılandığı davada, dava konusu fiilin 'aleni' bir ortamda gerçekleşmediği gerekçesiyle beraat kararı verilmişti.

Ancak savcı, beraat kararına dayanak olan keşfin Bodrum'un nispeten tenha olduğu bir dönemde yapıldığını, fiilin gerçekleştiği temmuz ayında söz konusu bölgesinin son derece kalabalık olabileceğini belirterek kararı temyize götürmüştü.

Dosyada nihai karar istinaf incelemesinin ardından verilmiş olacak.

Kaynak: Hürriyet