MURATLI ZİRAAT ODASI’NDA SEÇİM

MURATLI ZİRAAT ODASI’NDA SEÇİM

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Ziraat Odası, genel kurulla yeni başkanını seçti. Mevcut başkan Ender Borucu’nun hazırladığı tek liste ile gidilen genel kurulda, Borucu ile yola devam edildi.
Divan Kurulu Başkanı seçilen Serdar Yurga’nın açılış konuşması ile başlayan Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 2011-2014 yılları arasındaki gelir-giderin okunması ile sürdü. Okunan faaliyet raporu üyeler tarafından ibra edildi. 2015-2018 yılları tahmini gelir-gider bütçesi ile çalışma programı hakkında detayların paylaşıldığı Genel Kurul’da, kapalı oylama ile Oda Meclisinin asil ve yedek üyeleri seçildi.
Tek liste ile gidilen Genel Kurul’da, Ender Borucu Başkan seçilirken, Serdar Sağıroğlu, Osman Yıldırım, Murat Olçar, Özkan Barış, Hüseyin Ulutaş, Şükrü Özer, Necati Açıkgöz, Kadir Kurt, Turgay Mor, Fikri Büyükyılmaz, Serdar Yurga, İsmail Ateş, İlker Ersoy Oda Meclisi Asil Üyeliğe; Ali Osman Onur, Muhammet Yaman, Eşref Çelebi, Ünal Atılgan, Hüsnü Kıray ve Orhan Bozkurt ise yedek üyeliğe seçildi.
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Ender Borucu, Serdar Sağıroğlu, Turgay Mor, Kadir Kurt, İlker Ersoy’dan oluşurken, yedek üyeler ise Murat Olçar, Fikri Büyükyılmaz, Özkan Barış, Hüseyin Ulutaş ve Osman Yıldırım’dan oluştu.
2011-2014 yılında personel, yönetim ve meclis olarak uyumla çalıştıklarını dile getiren Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, "İlçemizde yürütülen çiftçilik faaliyetlerini kayıt altına aldık. Bütçemiz dahilinde çiftçilerimizi seminerlere götürdük, bilgilendirme toplantıları düzenledik. Çiftçilerimizin problemlerini genel merkeze yazılı ve sözlü olarak ilettik, beraber çareler aradık. Çiftçilerimize danışmanlık hizmeti verdik fakat 2012’de çıkan yeni danışmanlık kanunu uyarınca bu işten kısa bir süre vazgeçtik. Yeni yönetimle kısmet olursa tekrar devam edeceğiz. Çiftçilerimizin sağlık hizmetlerinden daha iyi faydalanması için Özel Yaşam Hastanesi ile ilk defa Muratlı Ziraat Odası olarak anlaşma sağladık. Çiftçilerimize toprak tahlil hizmeti verdik. Çiftçilerimizin haklarını her yerde en iyi şekilde savunup temsil ettik ve basınla iç içe olduk. Son olarak Muratlımıza ve çiftçilerimize daha iyi hizmet edebilmek için bulunduğumuz bu binayı yaptık. Yeni seçilen delege arkadaşlarımla yarım kalan hizmetleri tamamlayıp, çiftçilerimize daha iyi hizmet edebilmek için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Genel Kurul, dilek ve temenniler ile sona erdi.