Muş Valiliği Koordinasyon Kurulu Toplandı

Muş Valiliği Koordinasyon Kurulu Toplandı

Muş Valiliği 2015 Yılı Birinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Vekili Ercan Öter başkanlığında yapıldı.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya başkanlık eden Ercan Öter, kurumlar arası koordinasyonun kurulması gerektiğini ifade etti. Kaynakların tasarruflu kullanılması uyarısında bulunan Öter; "Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması, işlerin teslim alınmasında ve hak edişlerin ödenmesinde harcama yetkilileri ile kontrolörlerin işi yerinde ve ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek, kamu kaynaklarının israf edilmemesi hususunda titiz davranılması çok önemlidir. Bu hususta kurumlarımızda görev yapan herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerekmektedir" dedi.
Muş’ta inşaat mevsiminin kısa olduğuna dikkat çeken Öter; "İlimizde inşaat mevsiminin kısa olması nedeniyle devam eden projeler ve 2015 yılında gerçekleşen projelerle ilgili çalışmalara ve ihalelere hız verilerek inşaat sezonu açılır açılmaz, zaman kaybetmeden başlanması gerekmektedir" diye konuştu.
2014 yılında yapılan yatırımlara da değinen Öter; "İlimiz genelinde İl Özel İdaresi ve Köy-Des kapsamında 2014 yılında 2 kilometre tesviye, 104 kilometre stabilize, 190 kilometre birinci kat asfalt, 56 kilometre ikinci kat asfalt ve 75 kilometre bakım ve onarım yapılmıştır. Yine aynı dönemde 2 adet köprü, 71 adet menfez, bin 110 metre büz boru ve 30 metre istinat duvarı yapılmıştır. Ayrıca 5 adet belde belediyesinin köy statüsüne düşmesi sonucu 2 bin 696 kilometre olan köy yolu ağının uzunluğu 2 bin 726 kilometreye ulaşmıştır. 2014 yılında İl Özel İdaresi ve Köy-Des kapsamında köy içme suyu alanında 32 köy ve 10 köy bağlısı olmak üzere toplam 42 ünitenin içme suyu yapılmıştır. Ayrıca 9’u hayvan sulama göleti olmak üzere 14 adet sulama projesi gerçekleştirildi. Eğitim alanında 2014 yılında 276 derslik, 980 kişi kapasiteli 4 adet pansiyon, 278 kapasiteli 2 adet öğretmenevi ve 148 okulun onarımı bitirildi. 307 adet dersliğin, bin 200 kişi kapasiteli 7 adet pansiyonun, 20 adet lojmanın, 5 adet spor salonunun ve 200 kişi kapasiteli 1 adet yemekhanenin yapımı ise devam etmektedir. Özellikle wc ve lavaboları bina dışında olan köy okullarının tamamı tespit edildi. Bu wc ve lavaboların bulunduğu okullar eski taş yapı mimarisinde inşa edildiğinden dolayı içeri alınma imkanı olmadığından, tespit edilenlerin tamamı tesisatları ile birlikte onarılmıştır" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından bölge müdürleri ve kurum temsilcileri yatırım programını sunum halinde katılımcılara aktardılar.