Muş Valisi Büyükersoy, Bulanık’ta Yakılan Okulları Ziyaret Etti

Muş Valisi Büyükersoy, Bulanık’ta Yakılan Okulları Ziyaret Etti

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bulanık ilçesinde yüzü kapalı bir grup tarafından dün akşam molofot kokteyli ve havai fişeklerle yakılan 3 okulu ziyaret etti.
Molotofların atıldığı ve kullanılamaz hale gelen okullardaki incelemelerde Büyükersoy’a Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, Muş Emniyet Müdürü Faik Aksu, Muş İl Milli eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve kurum amirleri eşlik etti.
Yanan okullarda incelemelerde bulunan Vali Büyükersoy, okulların bir an önce eğitim ve öğretime başlaması için talimatlar vererek, tadilat işlemlerinin bir an önce başlamasını istedi.
Vali Büyükersoy göstericiler tarafından yakılan Fatih İlköğretim Okulu önünde yaptığı açıklamada, “Fatih İlköğretim Okulu’nda hasar fazla, diğer iki okulun hasarı biraz daha azdır. Hasarı az olan iki okul 2 gün içinde eğitime kazandırılacak. Hasarı fazla olan okul bir hafta içerisinde eğitim ve öğretime hazır olacaktır. Bu tür eylemler demokratik eylemler değildir. Bu eylemleri yapanlar demokratik çözüm, milli birlik sürecini arzu etmeyenleri sevindiren eylemlerdir. Bu olaylarla ilgili tahkikat ve soruşturmayı yapacağız. Bu işleri yapanları yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Bu eylemi yapanlar yaşı küçük olan varsa ailelerinden almayı ve Aile Sosyal Bakanlığı’nın gerekli kurumlarına bu çocukları vermeyi bile düşünüyoruz. Suçlu olan varsa suçlarının cezasını muhakkak çekecekler. Ülkemizde demokratik kanallar tamamen açıktır. Böyle bir dönemde okulların yakılması, çocukların istikbalinin yakılması çok şeytani insani olmayan bir davranıştır. Bu tür eylemler çağdışı, barca olan eylemlerdir. Ben biraz önce bir karşılaştığım çocuklara sordum okulunuzu seviyor musunuz? Evet, seviyoruz dediler. Peki okulunuzu yakanı seviyor musunuz? Hayır sevmiyoruz dediler. Okulu yakanı kimse sevmez. Zaten kötü bir iş yaptıkları için bunlar yüzlerini saklıyorlar. Eğer iyi bir şey yapıyor olsaydılar yüzlerini saklamazdılar. Kötü şeyler yapan, çocuklarımızın geleceği ile oynayan ve vermiş oldukları zararla demokratik eylem yapmadıkları, insanları kandırdıkları ortadadır. Biz de bunları adalete eninde sonunda teslim edeceğiz" dedi.