Müsiad Başkanı Olpak’tan Önemli Açıklamalar

Müsiad Başkanı Olpak’tan Önemli Açıklamalar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, 4. Uluslararası Filistin İş Forumu"nun (PBF) açılışında konuştu. Olpak, "Yeni Türkiye, yeni bir siyasete, yeni bir sosyolojiye, yeni bir ekonomik anlayışa yönelen, sırtını Halep’e, Bağdat’a, Myanmar’a, Somali’ye, Kudüs’e, Gazze’ye, Ramallah’a dönmeyen Türkiye’dir" dedi.
MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, 4. Uluslararası Filistin İş Forumu"nun (PBF) açılışında konuştu. Olpak konuşmasında şunları söyledi: "Uluslararası toplum, İslam alemin, Birleşmiş Milletler, insan hakları örgütleri tarihi bir sınavdan geçti. dünyanın egemen güçleri, Ortadoğu’da, Suriye’de, Myanmar’da, Somali’de, Filistin’de yaşanan dram karşısında bu sınavı kaybetti. Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın tehlikeli gelişmelere gebe. İşgal kuvvetlerinin Mescid-i Aksa’nın içine girip, mihraba kadar kirletmelerine tanık olduk. Yaşananlar karşısında, Filistin halkı, kadınlarıyla, gençleriyle direnirken, İsrail terör estirmeye, Batı da her zamanki gibi sessiz kalmaya devam ediyor. Çevre konusu gündeme gelince, sözde çok fazla duyarlı olan dünya kamuoyu, Müslümanlar öldürüldüğünde aniden duyarlığını yitiriyor. Zor bir imtihan hepimiz için zor. Zor fakat biliyoruz ki Dünyada, hepimiz değişik şekillerde sınav ediliyoruz.
MÜSİAD olarak her fırsatta Türkiye için huzur, güven ve pozitif İstikrara gereksinim olduğunu yineliyoruz. Genel olarak İslam coğrafyasına işaret eden sorunlu bölgelerde, tarihin hiçbir safhasında olmadığı kadar iş birliğine ve hoşgörü birliğine gereksinim olduğunu düşünüyoruz.
Türkiye’de son 12 senelik süreçte yaşanan değişim ve dönüşümde siyasetten, eğitime, adaletten gençlik politikalarına, iç güvenlikten dış ilişkilere, asker ve sivil ilişkilerine kadar tüm alanlarda, hükümetimiz ve ardındaki çok büyük kamuoyu desteğiyle, adeta yeni bir Türkiye inşa ediliyor. Yeni Türkiye yeni bir siyasete, yeni bir sosyolojiye, yeni bir ekonomik anlayışa yönelen, sırtını Halep’e, Bağdat’a, Myanmar’a, Somali’ye, Kudüs’e, Gazze’ye, Ramallah’a dönmeyen Türkiye’dir.
Ayrıca Türkiye, dünya ekonomisiyle bütünleşme sürecinde yüzünü tek bir yöne çevirmemiş, küresel bir güç olma yolunda mühim adımlar atmıştır. Bu çerçevede , bir yandan Batı dünyası ile ekonomik ilişkilerini sağlamlaştırırken, Bir yandan da Doğu ülkeleri ile ticari ilişkilerini geliştirmiştir. Türkiye, doğrudan yabancı yatırımlar alanında da mühim bir küresel yatırım merkezi olmuştur. 2002 senesinde yalnızca 571 milyon dolar doğrudan yabancı yatırım yapılmışken, 2013 senesinde bu rakam, yaklaşık olarak 18 katına çıkarak 10,2 milyar dolara yükselmiştir"