Müsiad Dost Meclisi Toplantılarının Konuğu Orhan Oldu

Müsiad Dost Meclisi Toplantılarının Konuğu Orhan Oldu

Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) Elazığ Şubesi’nin Dost Meclisi toplantılarının bu haftaki konuğu Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Orhan oldu.
MÜSİAD Dost Meclisi toplantıları devam ediyor. Dernek binasında yapılan toplantıya Organize Sanayi Bölgesi Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Orhan konuk oldu. Toplantıya Organize Sanayi Bölgesi’nin geldiği süreç, potansiyeli ve Elazığ ekonomisine katkıları konuşuldu.
Orhan, toplantıda yaptığı sunumda Elazığ’ın potansiyeline göre büyük yatırımcı çekemediğini ifade ederek, "Maalesef şehrimizdeki Organize Sanayi Bölgesi’nin konumu çok fazla bilinmiyor. 2010 yılı başlangıcında organize sanayi bölgesindeki aktif firma sayısı 65’ti. Şu anda aktif firma sayısı 118. Son 4 yıl içerisinde bir sistemin büyüyüp büyümediğini anlamak aslında çok kolay. Organize Sanayi Bölgelerinin elektrik enerjisi tüketimine baktığınız zaman o bölgelerin veya o kısımların büyüyüp büyümediğini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bu değerlere baktığımızda 2010 yılından itibaren yüzde 3-4 civarında büyüyen Türkiye sanayisiyle kıyasladığınız zaman yüzde 20 oranında büyüyen bir Elazığ sanayisi var karşımızda. Elazığ Organize Sanayi Bölgesindeki bu gelişmelere baktığınız zaman Elazığ’ın gerçek potansiyeli kullanılabiliyor mu ya da daha iyi kullanılması için gerekli çalışmalar yapılıyor mu şeklinde kafamda soru işaretleri var. Son iki üç yıl içerisinde yatırımcı bulabiliyorsunuz ama bizim söylediğimiz anlamda büyük ölçekli yatırım konusunda şu anda çok zayıf konumdayız" dedi.
MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök de, "Organize Sanayi Bölgeleri bir şehrin kalkınmasının en önemli lokomotifidir. İlimizde gittikçe gelişen ve bugün 4800 kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgesi, gelecek için bizleri ümitlendiriyor. Artık iktisas organize bölgesi kurulması gerekir ayrıca yeni İş Geliştirme Merkezlerinin de bundan böyle organize sanayi bölgesi bünyesinde ona yakın bir alanda kurulması şarttır" dedi.
Konuşmaların ardından Gök Orhan’a, MÜSİAD yayınlarının olduğu döküman hediye etti.