Müsiad Fuarı Yarın Başlıyor

Müsiad Fuarı Yarın Başlıyor

18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ve Uluslararası MÜSİAD Fuarı 26-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İslam dünyası liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’nin, 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı ile eş zamanlı olarak 26-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek, "IBF Kongresi ve fuarımızın açılışıyla birlikte, dünya ekonomisinin kalbi İstanbul’da atmaya başlayacak" dedi.
Olpak, 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi’ne ilişkin bilgi verdi. Olpak, 2 yılda bir düzenledikleri, bu yıl 24-30 Kasım tarihleri arasında MÜSİAD haftası olarak planladıkları etkinliklerde, iş dünyası ile birlikte olacaklarını belirterek, Asya’dan Avrupa’ya ve Amerika’ya, Orta Doğu’dan Afrika ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri’ne kadar uzanan bir coğrafyada yer alan 103 ülkeden gelecek 7 bin seçkin iş adamını 200 bin Türk iş adamıyla bir araya getirmek üzere tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.
MÜSİAD haftası ile "4. Filistin İş Forumu (PBF)" ve "30. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)" toplantılarının eş zamanlı yapılacağını söyleyen Olpak, şunları kaydetti: "Biliyorsunuz IBF, İSEDAK’ın resmi İş Forumu’dur. Dolayısıyla, tabiri caizse İstanbul, hatta tüm Türkiye ve bölgemiz, büyük bir şölene hazırlanıyor. Bu yıl MÜSİAD Fuarları ve IBF Kongrelerini en görkemlisini gerçekleştiriyoruz. IBF Kongresi ve fuarımızın açılışıyla birlikte, dünya ekonomisinin kalbi İstanbul’da atmaya başlayacak. Finans, teknoloji, ticaret, ikili iş görüşmeleri, ortaklıklar, anlaşmalar ile haftanın her günü ve her dakikası dolu dolu geçecek."
Olpak, özellikle iş birliği yaptıkları 22 farklı ülkeden yaklaşık 80 bakanı İstanbul’da ağırlama fırsatı bulacaklarına işaret ederek,"15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı ve 18. Uluslararası İş Formu 26 Kasım Çarşamba günü başlayacak. Ancak bizim etkinliklerimiz, pazartesi öğleden itibaren başlayacak. 24 Kasım Pazartesi öğleden sonra, IBF’in 30 ülkeden gelecek olan yönetim kurulu üyeleriyle toplantı gerçekleştirecek, IBF’in bölgesel etkinliklerini tartışıp, önerileri karara bağlayacağız. Akşamında ise hem yönetim kurulu üyelerimizi, hem de PBF için gelen misafirlerimizi yemekte ağırlayacağız" dedi.
MÜSİAD Fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecek olan IBF Kongresi’nin 26 Kasım’da IBF Başkanı ve MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar’ın açılış konuşmasıyla başlayacağını belirten Olpak, şunları kaydetti: "Fuarımızın mottosu olan ’Dünya Değişebilir’ temasının en güçlü ayaklarından biri olan alternatif finans arayışlarının konuşulduğu oturumlar, özellikle finans uzmanlarının ilgiyle takip edecekleri bir program olacak. Aynı konuda, ’İslam Ülkeleri’nde Fon Kaynaklarının Tahsisi’, ’Yeni Nesil Finansman’ başlıklı panellerde de önemli isimler söz alacak. Bu panellerin ülkemiz ekonomik hayatına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ardından 18. IBF Kongresi kapanış oturumu gerçekleşecek. Fuarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz IBF’in bu yıl ki partner ülkesi, Uluslararası İş Forumu’nun temellerinin atıldığı ülke olan Pakistan. Dünyanın farklı coğrafyalarından katılan seçkin konuklarımızın yanında, yüzlerce Pakistanlı iş adamından oluşan bir heyet de İstanbul’a geliyor."
Geçen yıllarda MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda küçük bir bölüm şeklinde yer verdikleri, Türkiye’nin teknolojik ürünleri bölümünün hızla büyüdüğünü ve önemli bir hacme sahip olduğunu gördüklerini aktaran Olpak, bu büyüme sebebiyle, teknoloji ürünlerini, adeta tek başına bir fuarmış gibi, ayrı bir hol içinde sergilemeye karar verdiklerini anlattı.
Olpak, Türkiye’nin teknolojik gelişmesini sergileyecekleri bu etkinliği, bir fuardan çok, teknolojiyi marka haline getiren bir proje olarak görmekte fayda olduğunu ifade etti. Yurt dışından gelen konukların bir kısmını 28 Kasım Cuma günü sektörel ve bölgesel iş eşleştirmesiyle, Bölgesel İş Forumları düzenlemek üzere, Anadolu’ya götüreceklerini belirten Olpak, burada amaçlarının, Türkiye’nin İstanbul’dan ibaret olmadığını ve Türkiye’nin farklı değerlerini ve şehirlerini, konuk iş adamlarına gösterebilmek olduğunu anlattı.
MÜSİAD Başkanı programlarda, yüz yüze görüşmeler, yerinde sanayi bölgesi ve firma ziyaretleri, şehrin kültürel ve ticari dokusunu paylaşacak geziler ve kalkınma ajanslarının yatırım imkânlarını misafirlerle paylaşacaklarını, bu kapsamda, Bursa, Tekirdağ, Konya ve Malatya merkez olmak üzere, ilgili bölgelere gidileceği bilgisini verdi.