Müsiad Konya Şubesinin Cuma Toplantıları Sürüyor

Müsiad Konya Şubesinin Cuma Toplantıları Sürüyor

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma toplantılarında bu hafta gündem “En Değerli Kariyer Çocuklarımıza Anne Baba Olabilmektir” konusu oldu. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Musa Mert katılımcılara çocuklarımızı nasıl daha ahlaklı yetiştirebileceğimiz konusunda bilgiler verdi.
Cuma toplantısına, MÜSİAD Konya Şubesi 4. Dönem Şube Başkanı ve Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, MÜSİAD, Genç MÜSİAD üyeleri ve diğer davetliler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Cuma Komisyonu Başkanı Lokman Koyuncuoğlu, “Geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızın nasıl eğitileceği, onların daha ahlaklı olması noktasında neler yapılabileceği konusunda hepimiz zaman zaman yardıma ihtiyaç duyarız. Bu ihtiyaçlarımızı gidermek için hocamızdan bu konuda bizi aydınlatmasını istedik” dedi.
Açılış konuşmasının ardından toplantıya geçildi. Son dönemde millet olarak ekonomik anlamda yaşadığımız rahatlığın getirdiği rehavetin aile yapımıza olumsuz etkilerine dikkat çekerek sözlerine başlayan Yazar Musa Mert, “Millet olarak bizim kalemiz ve en temel değerimiz ailedir. Son dönemlerde pek çok sarsıntılar yaşayan aile yapımızla bile dünyada bu değere sahip sayılı ülkeler arasına girebiliriz. Fakat toplum olarak yeni, modern, özellikle yapılaşmanın yatay değil de dikey olarak yaşandığı, iletişim araçlarının çok fazla kullanıldığı dünyada aile fertleri arasında ciddi bir iletişim kopukluğu yaşıyoruz. Bizi birbirimize daha çok yakınlaştırması gereken imkânlar artmış olmasına rağmen her geçen gün birbirimizden biraz daha kopuyoruz. Gelişen teknolojiyle birlikte yaşamımızın bir parçası haline gelen televizyon, cep telefonu ve bilgisayara olan bağımlılık anne, baba ve çocuklar arasındaki bağları zayıflatan en önemli etkenler arasında yer alıyor” diye konuştu.
“EN DEĞERLİ KARİYER ÇOCUKLARIMIZA ANNE BABA OLABİLMEKTİR”
Mert, konuşmasında, “Kimimiz üniversitelerde kariyer yapmak için, kimimiz daha çok para kazanmak için, kimimiz de belli makamları elde edebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Millet olarak hep bir yoğunluk ve koşturmaca içerisindeyiz. Ancak bu yoğunluk içerisinde çoğumuz ailesinden ve çocuklarından bihaber yaşıyoruz. Ailemize ve çocuklarımıza yeteri kadar vakit ayıramıyoruz. Biz kariyer peşinde koşarken çocuklarımız ‘analı babalı öksüz ve yetim’ olarak büyüyorlar. En değerli kariyer çocuklarımıza anne baba olabilmektir” dedi.
Bir çocuğun kişiliğini annesinden karakterini ise babasından aldığına dikkat çeken Mert, “Altı yaşına kadar çocuklarımızın karakter ve kişilikleri yüzde 70-80 oranında oluşur. Okula ve öğretmene kalan yüzde 20-30’luk kısmıdır. Okullarda davranış bozukluğu sergileyen öğrencilerin büyük çoğunluğu ailesinde sorunlar yaşayan çocuklardır. Herkes çocuklarına iyi öğretmen arar, ama öğretmenlerin iyi anne baba aradıklarını hiç kimse düşünmez. Neyi kaçırdığımızı fark etmiyoruz. Koşuşturmacalarımızın sebebi olarak onlara daha güzel bir gelecek hazırlama bahanesini ileri sürüyoruz. Onların her şeyden önce bir anne babaya ihtiyaçları olduğunu, maddi ihtiyaçlarından çok daha önemli olan, saygın ve mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlayacak duygusal, manevi ihtiyaçları olduğunu düşünmüyoruz. Meseleye maddeci bir kafayla bakıyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz, diyoruz. Aslında ’gelecek’ dediğimiz her şey geçecek. Çocuklarımızı cennete hazırlamalıyız. Anne baba olarak altı yaşına kadar çocuklarımızla her türlü duygusal iletişimi ve paylaşımı yaşamamız gerekir. Eğer onlarla oturup konuşmaz, onlarla nitelikli zaman geçirmez, üzüntü ve sevinçlerine ortak olmazsak, maddi ihtiyaçlarını karşılamamızın bir anlamı ve faydası olmayacaktır” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLAR ANNE BABALARINI ÖRNEK ALIR”
“Hiçbir baba çocuğuna güzel edepten/güzel ahlaktan daha büyük bir miras bırakamaz” Hadisi şerifini hatırlatan Mert, gerçekten bir kariyer sahibi olmak isteyen ve çocuklarına değerli bir miras bırakmak isteyen kimselerin, arkalarından kendileri için hayır dualar eden, güzel ahlaklı, Salih evlat yetiştirmek için çaba sarf etmelerini gerektiğini söyledi.
Günümüzün en büyük sorununun bilgi sorunu değil, ahlak sorunu olduğuna dikkat çeken Mert, “Peygamber Efendimiz çocuklarımızı nasıl yetiştirmemiz gerektiği hususunda bizlere yol göstermiştir. Örneğin bir Hadisi şeriflerinde çocuklarımızı üç haslet üzere terbiye etmemizi emretmiştir: Peygamber sevgisi, Ehli Beyt sevgisi ve Kur’an okuma sevgisi. Anne baba olarak, çocuklarımıza Peygamber Efendimizi, onun örnek ahlakını, önderliğini, ailesini, çocuklarını, yakınlarını, Kur’an-ı Kerim’i öğretmez ve anlatmazsak onlar kendilerine başka kahramanlar ve uğraş alanları bulacaklardır. Çocuklarımıza davranışlarımızla da örnek olmalıyız. Unutmayalım ki çocuklar anne babalarının söylediklerini değil, yaptıklarını örnek alırlar” dedi.
Çocuklarına Kur’an’ı, Kur’an ahlakını öğreten, Kur’an eğitimi veren anne babalara ahiret günü taç giydirileceğini anlatan Musa Mert, “Bundan büyük kariyer mi olur?” şeklinde konuştu.
Toplantının ardından MÜSİAD Konya Şubesi 4. Dönem Şube Başkanı ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz ve MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Lokman Koyuncuoğlu, günün anısına Eğitimci-Yazar Musa Mert’e hediye takdim etti.