Müsiad’dan Genç’e Ziyaret

Müsiad’dan Genç’e Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz ile Şube Başkanı Erkan Malkoç Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret etti.
Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette derneğin çalışmaları hakkında Başkan Genç’e bilgi veren Yamankaradeniz, Türkiye’nin gelişimi için yerel yönetimlerin önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Genç de, Samsun’da her türlü potansiyelin olduğunu belirterek, hedeflerinin şehri 2023 ve 2071’e en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyledi.
“SAMSUN’DA POTANSİYEL VAR”
Samsun’un geçmişte önemli bir ticaret merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Genç, "Samsun geçmişte ülkemizin en önemli şehirlerinden bir tanesiydi. Yani şehrimizi tıpkı geçmişteki eski günlerine döndürebiliriz. Ancak bunun için öncelikle bu şehrin dinamiklerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Samsun’da bu potansiyel fazlasıyla var. Hatta Samsun’un ulaşım, tarım, jeopolitik konum, insan gücü gibi avantajları şehrimizi bir kaç adım daha öne çıkarıyor. Eğer birlik beraberlik içerisinde, ortak akılla hareket edersek şehrimizi orta ve uzun vadede Türkiye’de ilk 5’e, dünyada ilk 20’ye sokabiliriz. Bu Samsun için hiç de zor değil" dedi.
GENÇ’E TEBRİK
MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz de, Canik’teki gelişimi bildiklerini ifade ederek, ilçeye yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Genç’i tebrik etti. Karadeniz, şunları söyledi: "Yerel yönetimlerin iş adamlarının önünü açtığı şehirler ön plana çıkıyor. Bunun bir örneğini de Canik’te gördük. Başkanımızın iş adamlarını ilçeye davet etmesi ve gerekli kolaylıkları göstermesi nedeniyle Canik’e özel sektör tarafından birçok yatırım yapılmış. Başkanımız, şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda yerel yönetimlerin nasıl olması gerektiği konusunda örnek oluşturuyor."
Ziyaret sonunda Başkan Genç, misafirlerine Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi’nde bayanların yaptığı el emeği tablo hediye etti. Başkan Genç, ziyaretin ardından Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen MÜSİAD 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.