Muslera hakkında şok iddia

Muslera hakkında şok iddia

Galatasaray'ın dün akşam Şampiyonlar Ligi mücadelesinde karşılaştığı Arsenal maçında, Hamza Hamzaoğlu'nun kalede Muslera'nın yerine Sinan Bolat'a yer vermesi spekülasyonlara yol açtı. Uruguaylı kalecinin kaleye geçmemesi ile ilgili en çarpıcı iddia Zaman Gazetesi'nden geldi.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; Devler Ligi’nde 15 gol yiyen Uruguaylı file bekçisinin, sayının daha da artıp kariyerine ve piyasa değerine zarar gelmemesi adına böyle bir karar alındığı öğrenildi.

Galatasaray’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Arsenal’e karşı Devler Ligi’nde verilen son mücadelede şaşırtan kararlara imza attı. Genç teknik adam, uzun süre Sarı-Kırmızılı formayı başarıyla terleten fakat bu sezon Devler Ligi’nde savunmanın da hatasından dolayı toplam 15 gol yiyen Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera’yı kadroya almadı. Cim Bom’un yeni hocası, ilk 11’de Sinan Bolat’a görev verdi. Yedek kulübesinde Eray İşcan’ı oturttu.

Hamza Hamzaoğlu’nun, Mus-lera’nın kariyerinin daha fazla yıpranmaması için böyle bir sürprize imza attığı öğrenildi. Eski çalıştırıcılar ve defans blokundaki arızalardan dolayı kalesinde fazla gol gören Muslera’nın dün de Arsenal karşısında muhtemel mağlubiyete karşı korunduğu bildirildi. Deneyimli eldiven, iki gol daha yemesi durumunda Devler Ligi ilk tur gruplarında en fazla topu ağlarında gören isim olarak tarihe geçecekti. Teknik heyetin, Muslera’yı, piyasa değerine zarar gelmemesi adına dün oynatmadığı ileri sürüldü. Ekonomik sıkıntı içindeki yönetimin de, Muslera’yı satarak gelir elde etme hesapları yaptığı belirtildi. Muslera’nın kadro dışı bırakılmasında ligde Akhisarspor ile oynanan maçta kaptan Selçuk İnan ile tartışmasının da etkisinin bulunduğu kaydedildi.

D Grubu’nda, dün 4-1 kaybettikleri Arsenal randevusunun ardından soruları cevaplayan Hamza Hamzaoğlu, bu konuya şöyle açıklık getirdi: “Fernando Muslera’nın sakatlığı yok. Sinan’ı görmek istedik. Ayrıca Sinan’ın mukavelesine göre; ilk yarı bitmeden 5 maça çıkması gerekiyor. Onu da tamamlamayı amaçladık. Eğer oynatmasaydık, kulübü (Porto) devre arasında geri alabiliyordu.” Öte yandan Muslera, İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen 5. Sosyal Medya Ödülleri’nde sosyal medyada en etkin paylaşımları yapan sporcu seçildi.