Müslümanların oturduğu eve silahlı baskın!

Müslümanların oturduğu eve silahlı baskın!
ABD'nin Kuzey Karolina Eyaleti'nde aynı aileden 3 Müslüman genç kaldıkları evde öldürüldü. Silahlı baskınla 3 genci öldüren 46 yaşındaki, Craig Stephen Hicks isimli bir kişi polise giderek teslim oldu.

Öldürülen gençlerden 23 yaşındaki Şadi Berekat, geçtiğimiz aylarda son yıllarda artan şiddet eylemlerine ilişkin sosyal medya üzerinden 'İnsanların 'Yahudileri öldürelim' ya da 'Filistinlileri öldürelim' diyerek çözüm arayışına girme çabası çok üzücü' şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

Kuzey Karolina Üniversitesi yakınlarındaki Chapel Hill bölgesinde yaşayan üç müslüman uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Suriyeli olduğu belirtilen 23 yaşındaki Şadi Berekat ve Filistinli eşi Yusra Muhammed (21) ve eşinin kız kardeşi Rezzan Muhammed (19) silahla vurularak olay yerinde can verdi.

Katil teslim oldu

USA Sabah'ın haberine göre, Cinayetin ardından 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks isimli bir kişi polise giderek teslim oldu. Üç gencin ölümünden tutuklanan Hicks 1. dereceden cinayetle suçlanıyor. Suç oranının oldukça düşük olduğu sakin bir mahallede gerçekleşen olay, bölge sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Zanlının cinayetleri işleme nedenini açıklamayan polis ise olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Twitter'dan tepki yağdı

Berekat'ın Kuzey Karolina Üniversitesi Diş Fakültesi öğrencisi olduğu ve yakın zamanda evlendiği eşi ile sosyal medyada aktif olduğu bildiriliyor. Berekat'ın yakın zamanda Suriyeli mültecilere yardım amaçlı bir kampanya başlattığı ve islamofobi karşıtı paylaşımları olayın nefret cinayeti olması ihtimalini ön plana çıkarıyor.

ABD'de Müslüman aileye yönelik katliam Twitter'da da en çok konuşulan konulardan oldu. #ChapelHillShooting (saldırının gerçekleştiği yerin adı) etiketini açan kullanıcılar saldırıya tepki yağdırdı.

"Müslümanlar öldürülünce değil tetiği çekince haber oluyor"

Florida'daki Barry Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Halid Beydun da sosyal paylaşım sitesinde "Müslümanlar, ancak tetiği çektiklerinde haberlere çıkıyorlar, vurulduklarında değil. Chapel Hill cinayetlerinin medyada yer almaması da bunu ispatlıyor" dedi.

El Cezire'nin yan kuruluşlarından AJ Plus'ın yapımcılarından Sana Said da Twitter hesabında "Utanç verici bir olay. Bu islamofobinin nasıl işlediğini gösteriyor" yazarak tepkisini dile getirdi.

Eylül'de attığı tweet

Barakat Eylül ayında attığı bir tweetinde 'İnsanların 'Yahudileri öldürelim' ya da 'Filistinlileri öldürelim' diyerek çözüm arayışına girme çabası çok üzücü' demişti.