Muş’ta ’erişebilirlik Çalişmalari’

Muş’ta ’erişebilirlik Çalişmalari’

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından, engellilerin erişilebilirliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Vali Yardımcısı Zeliha Uyan başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, kamu kurumlarındaki mühendisler ve engelli derneğinden temsilciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, erişilebilirlikle ilgili farkındalık oluşturmak adına böyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Erişilebilirliğin önemine değinen Karasu, “Erişilebilirlik noktasında bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve bundan sonra yapacağımız çalışmaları ele alacağız. Bu konuda sizlerin fikirlerini almak için böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi erişilebilirlik, binaların açık alanların, ulaşım alanındaki yerlerin, insanların bilgilendirme amaçlı gidebilecekleri yerler ve kamuya ait bütün yerlerde, bir engellinin kendi başına hiç kimsenin yardımı olmaksızın tüm ihtiyaçlarını sağlayabilmesidir” dedi.
Vali Yardımcısı Zeliha Uyan da, mühendislere çeşitli uyarılarda bulundu. Mühendislerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğinin altını çizen Zeliha Uyan şöyle konuştu, “Mühendis arkadaşlarımdan ricam bu konudaki bilgilerimizi daha da fazla arttıralım. Bütün mühendis arkadaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bir binanın yıkımı zor olur ancak yapılacak olan yeni binalarda mühendis arkadaşların bunları göz önünde bulundurması gerekir. Bu süreçte yaşayacağınız ve göreceğiniz sıkıntıları bildirmenizi rica ediyorum. Türkiye her konuda vizyonunu geliştirmeye çalışıyor. Bu konuda birçok düzenlemeye gidiliyor. Bunlardan biri de erişilebilirlik konusudur. Eksiklerimizin çok fazla olduğunu biliyoruz. Ama yeni yapılacak olan binalardaki yasal sorumlulukların yerine getirilmesi gerekir. Bu bilgilendirme toplantıları sıkıcı gelebilir ancak unutmayın ki böylelikle bir çok sıkıntının üstesinden gelebiliriz. Örneğin yapılmakta olan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binasında, engelli rampasının çok dik olduğunu fark ettik. İlgili arkadaşlarla görüşerek yapılmakta olan bir binadaki bu eksikliği giderdik. Bizler engelli değiliz ancak birer engelli adayıyız. Onun için bu konuda gerekli duyarlılığın gösterilmesini rica ediyorum.”