Muş’ta Kobani Protestosunda Olay

Muş’ta Kobani Protestosunda Olay

Muş’ta Kobani olaylarını protesto etmek için toplanan grup, Muş Belediyesi önünden, şehirlerarası karayolları güzergahına kadar yürüdü.
Muş’ta Kobani olaylarını protesto etmek isteyen göstericiler, Muş-Bingöl karayolunu kısa süreliğine ulaşıma kapattı. Şehir merkezinden karayolları kavşağına kadar yürüyen göstericiler, polise taş atıp, yol kenarında bulunan lastikleri yakarak yolu trafiğe kapattı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kısa süreliğine dağılan göstericiler, Karayolları Şube Şefliği tarafından Muş-Bitlis güzergahına yapılan bariyerleri yerinden söküp, trafik ışıklarını kırdı.
Yaşanan olaylardan sonra açıklamalarda bulunan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, “Bu haklı mücadelemizi küçük hesaplara kimsenin feda etmeye hakkı yoktur. Artık Kürt hareketi büyümüştür. Kürt hareketi Ortadoğu’da ve Dünya’da kocaman bir hareket olmuştur. Bizim irademiz dışında belli güçler Türkiye’nin değerlerine saldırıyorlar. Bizim böyle bir politikamız yok. Biz ne bayrağa ne de bu ülkenin değerlerine asla saldırmayız. Biz diyoruz ki sizler de Kürtlerin değerlerine saygılı olacaksınız” diye konuştu.
Kürtlerin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Sakık, “Biz Kobani için ya bir yol açacağız, ya da bir yol bulacağız. Kürdistan’ı bir bütün olarak faşizme mezar edeceğiz. Biz örgütlü bir topluluk olarak buradan Diyarbakır’a, Kobani’ye, Van’a, Hopa’ya destek olacağız. Barış sürecinin bitmemesi için biz Kürtler daha fazla birlik olacağız. Biz bu topraklarda barışı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Daha sonra HDP Muş Milletvekili Demir Çelik de bir konuşma yaparak, Muş’un Varto ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hakan Buksur’un ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
Yapılan konuşmaların ardından göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Olaylarda kullanılan biber gazından etkilenen HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, çevrede bulunan dükkana sığındı.