Mustafa Demir: “turgut Yenilmez Avukatım Değil”

Mustafa Demir: “turgut Yenilmez Avukatım Değil”

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, sosyal medya üzerinden kendisiyle ilgili paylaşımlarda bulunan ve avukatı olduğu iddia edilen Turgut Yenilmez’in avukatı olmadığını belirtti. Yenilmez’in açıklamalarının gerçek dışı olduğunu ifade eden Demir, “Bu yalanlar, ismim kullanılarak gündeme gelme gayretidir. Bu şahıs hiçbir zaman avukatım olmamıştır” dedi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, avukatı olduğu iddia edilen Turgut Yenilmez’in avukatı olmadığını, Yenilmez’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.
Başkan Mustafa Demir yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bazı internet siteleri ile görsel ve yazılı medyada avukatım olduğunu iddia ederek facebook sayfasında açıklamalar yapan Turgut Yenilmez’in, bütün iddiaları yalan, iftira, gerçek dışı ve hayal ürünüdür. Bu yalanlar, ismim kullanılarak gündeme gelme gayretidir. Bu şahıs hiçbir zaman avukatım olmamıştır. 17 Aralık soruşturması olarak anılan süreçte avukatlığım sayın Av. Ramazan Dinç tarafından yapılmış ve bahse konu soruşturma, takipsizlik kararı verilerek sona ermiştir.
Bilindiği üzere, 17 Aralık sürecinde de aynı şahıs avukatım olduğunu iddia ederek basın mensuplarını yanıltmıştır. Bunun üzerine, 14.03.2014 tarihinde kamuoyu ile paylaştığım açıklamada; özetle “Bu kişinin avukatım olmadığı, ismim kullanılarak yapılan tüm haberlerin gerçek dışı olduğu, yapılan bu açıklamaların gerçeğe aykırı olduğu ‘’ hususunu, tüm medya kuruluşlarına bildirmiştim. Maksatlı ve gerçeğe aykırı olduğu kadar kişilik haklarımı rencide edici, hukuka aykırı ve baştan sona yalan ifadeler kullanılarak yapılan bu açıklamalara ve bu açıklamalar kaynak gösterilerek yapılan haberlere karşı tüm yasal, hukuki ve cezai süreci başlatmış bulunmaktayım. T.C. Anayasası md 32 ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yolu ile İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun ilgili maddeleri ve Basın Kanunu uyarınca, kişilik haklarımı ihlal eder nitelikteki bu haberi yayınlayan kişi ve kuruluşların sorumlu olduğu hususu açıktır. Yine aynı kanunun 9. maddesi kapsamında bu tip yayınların bildirimden itibaren belirlenen süre içerisinde yayından kaldırılması da yasanın emredici hükmüdür. Kaldı ki kamuoyunun bu tarz ilkesiz ve uydurma haberlere itibar etmeyeceği de herkesin malumudur.”