Müşterilerinin kart bilgilerini çaldıran HSBC'den açıklama!

Müşterilerinin kart bilgilerini çaldıran HSBC'den açıklama!
HSBC 2.7 milyon müşterisinin kredi ve banka kartı bilgisinin çalındığını açıkladı. Saldırıyı geçen hafta içersinde iç kontroller sırasında farkeden HSBC, olayı dün öğleden sonra yaptığı bir açıklamayla duyurdu. Hacker’lar 2.7 milyon müşteriye ait kart ve kartın bulunduğu hesap numarası, kartın son kullanım tarihi ve kart sahibinin ismine ulaştı. Olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na da (BDDK) bilgi verildi.

SALDIRIYI DURDURDU

HSBC’den dün yapılan açıklamada, bankanın yakın zamanda kredi kartları ve banka kartları sistemlerine yönelik bir siber saldırı tespit ettiğini ve durdurduğu belirtilerek, “Olayla ilgili başlattığımız inceleme, BDDK ve ilgili diğer resmi kurumlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği içerisinde devam etmekte.


HSBC Türkiye'den müşterilerine yapılan açıklama



Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Bankamızın kart operasyonları normal akışına uygun olarak sürmekte. Söz konusu olay neticesinde, yaklaşık 2.7 milyon müşterimize ait kart ve kartın bağlı bulunduğu hesap numarası, kart son kullanım tarihi ve kart sahibi ismine ulaşıldı. Müşterilerimize ait başka herhangi bir finansal veya kişisel bilgiye ulaşıldığına dair bir bulgu yok. Tüm işlemler için kontrol ve izleme düzeyleri artırılmış, ilave güvenlik önlemleri uygulamaya alınmıştır” denildi.