Müşterinin Kredi Kartı İle İnternetten Alışveriş Yaptı

Müşterinin Kredi Kartı İle İnternetten Alışveriş Yaptı

Samsun’da evli 1 çocuk annesi genç kadın çalıştığı lokantada müşterinin kredi kartının bilgilerini alıp kendisine internetten giysi ve altın kolye alınca gözaltına alındı.
Olay, İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi’ndeki bir alışveriş merkezindeki lokantada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 38 yaşındaki A.S., lokantada yemek yedikten sonra kredi kartı ile hesabı ödedi. Lokantada çalışan evli ve 1 çocuk annesi 28 yaşındaki Z.A., A.S.’ye ait kredi kartının bilgilerini alıp daha sonra internetten kendisine 2 bin 87 liralık giysi ve altın kolye satın aldı. A.S., kredi kartının hesap özeti gelince kendisi dışında 2 bin 87 liralık alışveriş yapıldığını fark edince polise şikayette bulundu.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Siber polisi, internette alışveriş yapılan firmalar ile bağlantıya geçti ve alınan ürünlerin gönderildiği kişi ve adresi tespit etti. Olayın şüphelisi Z.A., Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Suçlamaları kabul etmeyen Z.A., bugün "dolandırıcılık" suçundan Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.