Musul’daki çatışmalar böyle görüntülendi

Musul’daki çatışmalar böyle görüntülendi
Musul’a düzenlediği saldırıda kentteki birçok merkezi noktayı ele geçiren IŞİD üyeleri valilik binası, askeri üs ve askeri havalimanını ele geçirdi.

MAHKUMLAR KAÇTI

Roketatarlı ve silahlı saldırganlar kentin birçok noktasında şehri savunan güvenlik güçleriyle çatışırken Irak Hükümeti de kentte olağanüstü hal ilan etti. Kent hapishanesinde bulunan binlerce mahkum da hapishanelerden kaçtı.

OHAL İLAN EDİLDİ

Yayınlanan görüntülerdeyse IŞİD militanlarının çatışmaları ve şehre bombalı saldırılar düzenledikleri görüldü. Saldırı sonrası birçok binanın harabe olduğu ve araçların yandığı görüldü. Birçok insanın hayatını kaybettiği saldırılarda IŞİD üyelerinin bayraklar sallayarak zaferlerini ilan ettikleri görüldü. IŞİD’in saldırısı sonrası olağanüstü hal ilan eden Irak hükümetiyse bölgeye asker gönderme kararı aldı.

28 TÜRK ŞOFÖRÜ REHİN ALINMIŞTI

Öte yandan, Sabah saatlerinde İskenderun’dan Musul’un Geyara ilçesine motorin taşıyan 28 Türk işçi IŞİD militanları tarafından rehin alındı. İlçedeki termik santralde rehin alındıklarını belirten Türk kamyon şoförleri 10 arkadaşlarının IŞİD militanları tarafından başka bir bölgeye götürüldüğünü kaydetti.