“Mutlu Gebe Okulu” yeni mezunlarını verdi

“Mutlu Gebe Okulu” yeni mezunlarını verdi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Oruç Şener hafta hafta gebelik süreçlerini anlatırken anne adaylarının hangi aylarda hangi testlerden geçmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi.

Gebelikte Doğru Beslenme

Gebelik süresince ve doğum sonrasında beslenme yöntemlerine değinen VM Medical Park Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Ezgi Dönmez, özellikle doğumdan sonraki ilk 6 haftalık süre içinde dereotu, malt içecekler, kuru üzüm, kimyon, yumurta ve turunçgillerin sütü arttırıcı özelliği olduğunu belirtirken tüm gebelik ve emzirme süresince bol su tüketimi yapılması gerektiğinin de altını çizdi. Kilo almaktan endişe eden annelerin emzirme döneminde kilo verebileceğini de vurguladı.

Yeni Doğan Bakımı

Yeni doğan bebek bakım hemşiresi Çiğdem Özel, bebek emzirme yöntemlerini anne adaylarına anlatırken, emzirme sırasında çıplak ten temasının anne ve bebek arasındaki bağ açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Ardından seminer salonunda bulunan maket görsellerle bebeğin nasıl tutulduğu ve yıkandığı hakkında anne adaylarına bilgiler verdi. Bebek cildine en yakın bölgenin bireyin dirsek kısmı olduğunu ifade eden Özel, bebeğin banyo suyu sıcaklığının dirsek kısmıyla daha rahat ayarlanabileceğini söyledi.

Seminere katılan anne ve baba adayları gebelik ve bebek bakımına dair bilinçlenirken gün sonunda katılım belgelerini de alarak VM Medical Park Bursa Hastanesi’nden mutlu ayrıldı.