Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, Yunanistan’da Gönülleri Fethetti

Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, Yunanistan’da Gönülleri Fethetti

Atilla Çağdaş Değer ve Çiğdem Aytepe yönetiminde çalışan Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın da desteğiyle, 26 Ağustos, 6 Eylül 2014 tarihleri arasında Yunanistan’da konserler verdi.
Koro, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Asprovalta kentindeki St.George Uluslarası Koro Festivali’ne katıldı. Burada verdiği konserlerde 20.YY koro müziğinden örnekler ile Anadolu Türkülerinden bir çeşitleme sunan koronun programı, halk ve muzisyenlerce büyük beğeniyle karşılandı. Koro pek çok uluslararası festivalden de davet aldı.
COŞKUYLA ALKIŞLANDI
Koro, daha sonra konser vermek üzere Samos adasına hareket etti. 5 Eylül akşamı, Karlovassi Belediyesi’nde bir konser veren koro üyelerine, konser bitiminde özel olarak hazırlanmış cennet çiçekleri sunuldu. Konsere katılan herkes, koroyu ve şeflerini coşkuyla tebrik etti. Konseri organize eden ressam Maria Sevastaki’ye bu konser için teşekkür etti. Seyirciler, Samos adasında bu yazın en iyi konseri olarak nitelendirdi.
YUNANİSTAN’DA TÜRKİYE YANKISI
Samos’da konsere gelen 10 yaşındaki Simela’nin yaptığı çalışma, koroya verilen en güzel hediyelerden biri oldu. Yaptığı resimlerle ulusal ödüller alan ve kendisi de bir çocuk korosu üyesi olan Simela, koroyu çok sevdiğini ve koronun tekrar Samos’a gelmesi dileklerini de hediyesiyle birlikte koroya iletti. Koronun Yunanistan konserlerinin yankısı sanat çevrelerinde, yerel basında ve sosyal medyada uzun sure devam etti. Konserle ilgili kutlama yazıları ile koronun başarısından söz edildi.
ANKARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Koronun 2014-15 sezonu oldukça yoğun. Bu konser programını yurt içinde vereceği konserlerle de sergileyecek olan koro, 25 Şubat ve 30 Mayıs tarihlerinde Bilkent Senfoni Orkestrasi ile gerçekleştireceği konserler için yoğun bir çalışma temposuna hazır. Muzaffer Arkan Kızlar Korosu, bu yıl Yunan şef Sofia Gioldasi’yi ve Fransiz MikAdo Korosu’nu Ankara’da ağırlamaya hazırlanıyor.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Koro yöneticileri Atilla Çağdaş ve Çiğdem Aytepe, yaptıkları açıklamada, “Avrupa Birliği Bakanlığı döneminin son günlerinde koromuzun Yunanistan da katılacağı festivali haber alan Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun bakanlık olarak koromuza ve Yunanistandaki çalıştayımıza verdiği katkı için sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu konserler zinciri ülkemizin sanata dair nerelerde olduğumuzu ortaya koyması açısından büyük önem kazanmıştır. Bir çok ülke sanat festivallerinden davetler aldık. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürü borç biliyoruz” dedi.