Müzisyenin Katili Yakalandı

Müzisyenin Katili Yakalandı

Malatya’da 4 gün önce esrarengiz bir cinayete kurban giden müzisyen Aziz Adaş’ın öldürülmesi olayının aydınlatılması konusunda Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu katil zanlısı yakalanarak gözaltına alındı. Katil zanlısının 97 suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi.
Merkez Paşaköşkü’nden TOKİ’ye çıkan yol üzerinde Derme Sulama Kanalı’nın üzerindeki köprünün yakın mevkiinde geçtiğimiz 8 Eylül gecesi meydana gelen olayda, Aziz Adaş (45), yönetimindeki 06 KB 507 plakalı otomobille annesinin evine giderken, eve 100 metre kala otomobile tabancayla ateş açılmış ve yaralanan Adaş’ın kullandığı otomobil köprü korkuluklarına çarparak Derme Sulama Kanalı’na uçmuştu. Adaş, olayda hayatını kaybetmişti.
Cinayeti, olayın ilk anından itibaren tüm delilleri toplayarak değerlendiren Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerinin olayın aydınlatılması noktasında yaptığı çalışmalarda katil zanlısı olarak F.M.F. (36) yakalanarak gözaltına alındı.
Suç aleti tabanca ile birlikte yakalanan katil zanlısının 97 ayrı suçtan kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Olay öncesinde Aziz Adaş’ın otomobili ile annesinin evine yakın bir mesafede dururken, F.M.F.’nin yaklaşarak, “Burada beklemeyin. Sen mahallenin çocuğu değilsin” dediği, bunun üzerinde Aziz Adaş’ın yanında bulunan E.C. ile araca binerek uzaklaşırken, katil zanlısı F.M.F.’nin tabanca ile ateş açtığı, Aziz Adaş’ın kalbinden yaralandığı ve idaresindeki otomobilin sulama kanalına uçtuğu öğrenildi.
Olaydan sonra kaçan katil zanlısı F.M.F.’nin görgü tanıklarının verdiği eşkal bilgileri üzerine aranmaya başlandığı ve olaydan sonra binerek kaçtığı otomobilin terk edilmiş vaziyette bulunduğu, olaydan yarım saat önce aynı bölgede gerçekleşen bir gasp olayı için verilen eşkalle de uyuştuğunun belirlendiği öğrenildi.
Geniş çaplı soruşturma sonrasında F.M.F.’nin olayda kullandığı tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Müzisyen Aziz Adaş, polis olan yeğeninin düğünü için İzmir’den Malatya’ya gelmiş ve düğünden 1 gün sonra cinayete kurban gitmişti.