Nakliyecilerin Korsanla Mücadelesine Emniyet Ve Sgk Desteği

Nakliyecilerin Korsanla Mücadelesine Emniyet Ve Sgk Desteği

Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği’nin korsan taşımacılarla mücadelesine SGK ve Emniyet Müdürlüğünden destek geldi.
Sektörün disipline edilmesi ve korsan olarak nitelendirilen belgesiz, kayıtdışı firmalarla etkin bir şekilde mücadele eden Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği üyeleri; Atasay Nakliyat’ın Sahibi Murat Şasi’nin düzenlediği istişare kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıya katılan SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürü Hakan Tülü, derneğin korsanla mücadelesine tam destek vereceklerini açıkladı.
İstişare kahvaltısına, dernek üyesi firmalarla; SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, Trafik Tescil Şube Müdürü Hakan Tülü, İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Yıldırım Kaya, İzmir Ticaret Odası İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Koçali Al, Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Hasan Aşkın ve Kurucu Başkan Menduh Sevinç katıldı.
SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, en önemli hedeflerinin kayıtdışı ile mücadele olduğunu vurgulayarak, sigortasız çalışan istemediklerini ifade etti. Bilgili, "Derneğiniz vasıtasıyla bir araya gelen firmaların oluşturduğu kalite standardını çok önemsiyoruz. Bu anlamda çalışmalarınıza kurum olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Toplantıda söz alan İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnafı Odası Başkanı Yıldırım Kaya ise, taşımacılıkta belgelendirilmiş firmaların tercih edilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Resmi kurumlarla koordineli olarak çalışılırsa, sektörün disipline edilmesi daha kısa sürede başarılabilir." dedi.
İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Koçali Al da, kara taşımacılığı sektörünün sorunlarının çözümü için uzun yıllardan bu yana sadece İzmir’de değil, Türkiye genelinde yapılan çalışmalara katkı sağladıklarını anlatarak, "İzmir’de ortak aklı yakalamış tek sektörün kara taşımacılığı sektörü olduğunu ifade etmek isterim." diye konuştu.,
Daha sonra söz alan İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürü Hakan Tülü de, Ege Evden Eve Nakliyeciler Derneği’nin korsan firmalarla mücadelesine, emniyet olarak ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını, böylelikle haksız rekabetin de önleneceğini kaydetti.
EVDEN EVE TAŞIMACILIKTAKİ SORUNLAR
İstişare kahvaltısının kapanış konuşmasını yapan Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Hasan Aşkın, derneklerinin 2 yıllık bir mazisi olduğuna işaret ederek, "Bizler çok zor bir sektörün temsilcileriyiz. Yasalar ve hukuk çerçevesinde sorunlarımızın çözümü için çalışıyoruz. En önemli problemlerimizden birisi de, evden eve taşımacılık sektörünün yasalar nezdinde tanınma sorunudur. Bu çerçevede, resmi kurumlarla işbirliğine çok önem veriyoruz. Amacımız, sektöre belirli standartlar getirerek, hem üyelerimizin hem de tüketicilerin mağduriyetini önlemektir." dedi.