Namaz kılan abisini bıçakladı!

Namaz kılan abisini  bıçakladı!

Geçen 26 Temmuz'da meydana gelen olayda Akın Sofu, iddiaya göre balkonda sigara içtikten sonra elindeki çakı bıçağıyla "Bana ilahi emir geldi" diyerek odada namaz kılan ağabeyi Tayfun Sofu'yu boğazından bıçakladı. Ağır yaralanan Tayfun Sofu, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisiyle sağlığına kavuştu.

Olaydan sonra tutuklanan Akın Sofu, 'Yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyel açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada ağabeyi Tayfun Sofu ve ailesi de hazır bulundu.

Sanık Akın Sofu, ağabeyi ile hiçbir sorunu olmadığını söyleyerek, "Balkonda sigara içiyordum. Bir elimde de çakı vardı, onunla oynuyordum. Ağabeyim ise odada namaz kılıyordu. Odaya girerken ayağım takıldı ve ağabeyimin üzerine düştüm. O sırada sol elimdeki çakı ağabeyimin boğazının sol tarafını kesti. Ağabeyim o sırada yerden kalkarken düşmemesi için tuttuğumda çakı bu kez omzuna geldi. Kazayla oldu. Sonra evden çıkarak polisi aradım" dedi.

Mahkeme Başkanı'nın iddianamede geçen "Ben mehdiyim" sözlerini hatırlatması üzerine sanık Akın Sofu, "Ağabeyim Müslüman olduğu için böyle bir şey yapmam söz konusu değildir. Evde 1 gün istirahat halinde iken 'Sen mehdisin' diye bir ses duydum. Bana mehdilik Hz.İsa tarafından verildi. Hz. İsa ile daha önce Filistin'de, Ereğli'de iki kez karşılaştım. Bunlar tamamen gerçek. Daha önce bir motosiklet kazası geçirdim ama bu olayla bir ilgisi yok" diye konuştu.
Mağdur Tayfun Sofu da olayın kazayla meydana geldiğini ileri sürerek kardeşinden şikayetçi olmadığını ve davaya katılmayacağını ifade etti.
Mahkeme, cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin raporun henüz gelmediği gerekçesiyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.