Nanoteknoloji Kullanılarak Üretilen Kundura Mestler, Abdest Almada Kolaylık Sağlıyor

Nanoteknoloji Kullanılarak Üretilen Kundura Mestler, Abdest Almada Kolaylık Sağlıyor

Fhm Nanoteknoloji Akademisi tarafından nanoteknoloji kullanılarak üretilen kundura mestler, abdest almada kolaylık sağlıyor.
Fhm Nanoteknoloji Akademisi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, ‘’Ürünlerinin, kesinlikle su geçirmeyen, yürürken ayakta çok sağlam duran ve aynı zamanda çok çok ince olması sebebi ile her tür kundura ayakkabının içine uygun özelliğe sahip. Aynı zamanda kış aylarında ayakları sıcak tutması da ayrı bir özelliği. Bu sayede herkes abdest aldıktan sonra kundura mest giyerek gün boyu bir daha ayaklarını yıkamadan sadece mesh ederek abdestlerini kolaylıkla alabilmektedir’’ dedi.
Nanoteknoloji ile geliştirilen kundura mest, aynı zamanda ayakları sıcak tuttuğu için, ayak üşümelerinin de önüne geçiyor. Kundura mest konusunda dini hükümlere uygunluğunun da ön planda tutulduğunu ifade eden Arvas, ‘’Her tür kundura ve spor ayakkabıya, inceliğinden dolayı kolaylıkla giyilebilen ve abdest almada büyük kolaylık sağlayan kundura mest, dini açıdan da uygun. İslam alimleri ve diyanet yetkililerinin de onayını aldıktan sonra çalışmaları başlatmıştık. Dini açıdan mestlerde olması gereken özellik, su geçirmemesi, sağlam olması ve ayak bilek kemiğini geçiyor olması. Ürünlerimiz tüm şartları barındırıyor. Tüm İslam ülkelerinde Türk teknolojisini abdestte kolaylık olarak tanıtacağız’’ dedi.
’Müslümanların teknolojiyi kullanmadıkları’ şeklindeki propagandaların yanlış olduğunun altını çizen Arvas, ‘’Müslümanlar tarih boyunca, bilim ve teknolojiyi her alanda kullanmışlar, tıp,a stronomi dahil olmak üzere bir çok tekniği de yanında geliştirmişlerdir. Teknoloji sadece batıdan gelmemiştir. Müslümanlar her alanda ayrı ayrı teknolojiler geliştirerek hayatı kolaylaştırma alanında çabalarını sürdürmektedirler. Nanoteknolojik kundura mest bu açıdan da önemlidir. Tüm Müslüman ülkeler veya Avrupa’da yaşayan müslümanlar bu Türk teknolojisi ile ibadetlerinde kolaylık ve ferahlık bulacaklardır‘’ dedi.