"narkotim Projesi" Adana’da Hayata Geçti

"narkotim Projesi" Adana’da Hayata Geçti

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlatılan "Narkotim Projesi" Adana’da 16 ekip ve 84 personelle çalışmalara başladı.
Ankara’da düzenlenen Uyuşturucuyla Mücadele Şurası’nda görüşülen ve Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı’nın önde gelen projelerinden biri olan Narkotim Projesi, Adana’nın da arasında bulunduğu 11 ilde eş zamanlı hayata geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Ankara Polis Akademisi’nde gerçekleştirilen tören, 11 ilde kurulan sinevizyon sistemiyle eş zamanlı izlendi. Proje kapsamında Adana’da 16 ekip, 84 personelle uyuşturucuya karşı savaşacak.
Adana’da Valilik Bahçesi’nde düzenlenen törende uyuşturucu dedektörü "Marko" isimli köpeğin yaptığı uyuşturucu bulma gösterisi büyük ilgi gördü. Gösterinin ardından konuşan Vali Mustafa Büyük, tüm kurum ve kuruluşların işbirliğiyle uyuşturucunun önlenmesi, uyuşturucu sorununun çözülmesi ve konunun yerel bazdaki konumunu tespit edip ona göre uygun mücadele yöntemlerinin oluşturulması için Narkotik Şube Müdürlüğü bünyesinde Narkotimler’in kurulduğunu kaydetti.
"TOPYEKUN BİR MÜCADELE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Kentte özellikle son 6 aydır yürütülen kapsamlı operasyonların yanı sıra artık yeni hedefler ve motivasyonlarla yeni çalışmalarda çok daha iyi noktalara gelineceğini belirten Vali Mustafa Büyük, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerin karşılaştığı en büyük problemlerden biri uyuşturucu problemi. Bunu da hiçbir kurumun kendisini ayrı tutması mümkün olmayan işbirliği içerisinde ortak, topyekun bir mücadeleyle gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu çerçeve içerisinde çok ciddi bir çalışma grubu da oluşturuldu. Kurumlarımızın iştirakiyle her ay toplanan, eylem planları oluşturulan ve sonuç itibariyle hedefleri ortaya konmuş çok önemli bir çalışma gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
"ARZIN DA TALEBİN DE ORTADAN KALDIRILMASI GEREK"
Narkotimler ile çok daha önemli başarıların gerçekleştirileceğini vurgulayan Vali Mustafa Büyük, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Uyuşturucuya yönelik suçlar açısından ve Türkiye’deki illerden bu konuda önde olmamız sebebiyle olumlu bakmadığımız konumumuzu bu açıdan da düzeltmiş ve bu alanda da başarılı bir noktaya geleceğimiz inancındayım. Başbakanımızın 3 maddede özetlediği tavsiyeleri tekrarlayacağım. Halkla olan ilişkiler, yakınlıklar, özellikle eğitim kurumları, yöneticiler, veliler, çocuklarımız ve çevresine gösterilecek özel ihtimamlarla gençliği koruma adına yapılacak faaliyetlerde çok önemli neticeler alınacağını biliyoruz. Suçların önlenebilmesi için arzın da talebin de ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunların hepsi birlikte ortaya konduğu zaman hepimizin memnun olacağı bir netice elde etmiş olacağız."
Vali Mustafa Büyük’ün konuşmasının ardından kent protokolünün katılımıyla projenin hayata geçmesi nedeniyle kurdele kesildi. Daha sonra Narkotim’e bağlı 16 ekip, kendilerine tahsis edilen yeni motosiklet ve otomobillerle Valilik Bahçesi’nden ayrılarak Emniyet Müdürlüğü’ne hareket etti.