Narkotimler o illerde göreve başladı

Narkotimler o illerde göreve başladı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 50 araç, 50 motosiklet ile 8’i amir 188 personel İçişleri Bakanlığı bünyesinde başlatılan Narkotim Projesi kapsamında görevlerine başladılar.

Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkesinde tören düzenkenirken Ankara’daki tören barkovizyondan izlendi.

Yerleşkenin avlusundaki törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok daire müdürleri ve emniyet personeli katıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin öncelikli hedeflerinin gençleri bağımlılıktan ve özelde de uyuşturucu bağımlılığından kurtarmak olduğunu belirtirken, "Amacımız onları bu kötü yola, bu istenmeyen bugünün hastalığı olan ama aslında yarınımızı tehdit eden bu alışkanlığa karşı, onları muhafaza etmeye çalışmaktır. Bugün 50 araç, 50 motosiklet ve 8’i amir 188 personelimizle birlikte İstanbulumuzda bunun başlanğıcını yapıyoruz. İnşallah sokakta daha çok mücadele olacak. Kötü niyetli bu işin ticaretini yapan istikbalimizi tehdit eden suçlularla daha çok ve etkin bir mücadele yapılmış olacak"dedi.

11 pilot il

Kurdela kesme törenin ardından, görevli polis ekipleri yeni araçlarını alarak görevlerine başladı. İlk etapta belirlenen 11 pilot ilde göreve başlayacak olan Narkotimlerde, emniyet personeline psikolog ve sosyologlar da destek verecek. Narkotimlerle, okul ve gençlerin sosyal yaşam alanlarının çevresi ile riskli bölge, mahalle ve sokaklarda uyuşturucu maddelerinin satışının engellenmesi ile uyuşturucu kullanan gençlere psikolojik ve sosyal destek sağlanarak soruna etkin ve kalıcı çözümler bulunması hedefleniyor. 11 ilde bin personel ile göreve başlayacak olan ’Narkotim’lerin görev yapacakları pilot iller ise şöyle: "İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum."