Nazilli Ticaret Odası’ndan Eğitim Hamlesi

Nazilli Ticaret Odası’ndan Eğitim Hamlesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Nazilli Ticaret Odası arasında indirimli eğitim protokolü imzalandı.
Nazillili gençlerin İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden yüzde 15 indirimli eğitim görmesi amacıyla imzalanan protokolden Nazilli Ticaret Odası üyelerinin birinci derece akrabaları faydalanabilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol kapsamında Nazili Ticaret Odası üyelerinin birinci derece yakınları, İEÜ’deki eğitim ücretlerinden indirimli yararlanma hakkı kazandı. Törene, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Nazilli Ticaret Odası Başkan’ı Nuri Arslan’ın yanı sıra Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Erturan ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen katıldı.
Üniversitenin çift anadal programlarıyla, eğitim dilinin İngilizce olmasıyla dikkat çektiğini kaydeden Başkan Demirtaş, Nazilli’den İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde eğitim gören başarılı öğrenciler olduğunu ve bu sayının da artmasını beklediklerini söyledi.
Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan da, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin bilindiğini, gençlerin önünün açılmasında protokolün önemli bir etken olduğunu ifade ederek, “Bu tip birlikteliklerin gelecekte farklı noktalarda ilerleyeceğine inanıyorum. Nazili ilçemiz bugün 39 ilden daha büyük bir ilçedir. Gelecekte öğrenci sayımızın üniversitemize katılımının artacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ise, üniversitenin 8 fakültesi, 2 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokulu ve 2 enstitüsü ile 7 bini aşkın öğrenciye sahip olduğunu bildirirken “Dünyadaki en iyi 500 üniversite içerisine girebilen 23 üniversiteden biriyiz. İngilizce eğitimin yanı sıra ikinci yabancı dil veriyoruz. Girişimci ve yenilikçi gençler yetiştiriyoruz. Gençlerimiz, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde kaliteli bir eğitim alacaklar” şeklinde konuştu.