Nazilli Ticaret Odası’ndan İhracati Artırma Projesi

Nazilli Ticaret Odası’ndan İhracati Artırma Projesi

Nazilli Ticaret Odası ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında imzalanan projeyle bölgede ihracata yönelik detaylı bir araştırma yapacak.
Geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirdiği GEKA ziyaretinde, geleceğe yönelik büyük işbirliği yapacaklarını belirten Nazilli Ticaret Odası ile GEKA görüşmesi ilk meyvelerini vermeye başladı. Nazilli Ticaret Odası ile GEKA arasında imzalanan bir protokol ile gerçekleştirilecek olan envanter çalışmasında Nazilli Ticaret Odası’nın sorumluluk sahasındaki ilçelerde (Nazilli, Yenipazar, Kuyucak, Karacasu, Buharkent, Sultanhisar ve Bozdoğan) tarıma ve imalat sanayiine yönelik ürünlerin ihracat potansiyeli tespit edilerek firmaların neden ihracat yapamadıkları detaylıca araştırılacak. Yapılacak araştırma sonucunda elde edilecek sonuçlar değerlendirilerek firmaların eksikliklerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ajans desteği sağlayamayan firmalar için sektörel kataloglar ve videolar hazırlanarak her sektörün bölgesel tanıtımının yapılmasına olanak sunulacak.
HİBE DESTEKLERİNDEN FAYDALANMALARI SAĞLANACAK
Hazırlanacak bir internet sitesi ile Nazilli Ticaret Odası üyelerinin iletişim bilgileri ayrı ayrı kategorilerde yayınlanacak. Konu hakkında açıklama yapan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan “Nazilli Ticaret Odası olarak geçtiğimiz günlerde ziyaretinde bulunduğumuz Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ile geleceğe yönelik faaliyet planları tertiplemiştik. Bu faaliyet planları kapsamında Aydın Bilim Teknoloji ve Sanayi İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir proje hazırladık. Hazırladığımız projemiz GEKA tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Bu sayede güçlü bir işbirliği ile bölgedeki ihracata yönelik sorunları tespit etmek için çalışmalara başladık. Başlattığımız çalışma, sürdürülebilir ve devamlılığı olan bir çalışmadır. Yani tespit ettiğimiz sorunların çözümüne yönelik yine kurumlarımızla işbirliği halinde eylem planları hazırlayacağız. Bunun dışında gelecek günlerde GEKA ile kurumlarımıza bir proje hazırlama eğitimi vermek istiyoruz. Bölgemizde özel ve kamu kesimine proje hazırlama kültürünü yaymak için yola çıkacağız. Bu sayede işletmelerimizin ve kamu kurum ve kuruluşlarımızın hibe desteklerinden daha çok faydalanmasını arzu ediyoruz. Bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Güney Ege Kalkınma Ajansı çalışanlarına ve Genel Sekreter Sn. Süleyman Alata’ya, Aydın Bilim Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Sn. Mustafa Görgülü’ye yönetim kurulumuz ve meclisimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım” ifadelerine yer verdi.